fredag 12. april 2013

Om sengetøy: Tenk bare...

...å kunne bruke dette på dyna! En riktig vakker en av slagsen. 


Det er noe av det vakreste jeg har hatt i samlingen min hittil, og jeg må innrømme at det lokker veldig å skulle beholde det som det er. Ferdig myknet, perfekt for en god natts søvn. Tenk bare så fantastisk heldige de var på 60-/70-tallet, med SÅ mye fantastiske mønstre og farger på bl.a sengen! Ja altså, det finnes naturligvis mye nytt som er lekkert i den sjangeren, men det er i mine øyne ikke mye som kan slå de gamle, vakre printene og stoffene. Jeg synes de har en så 
fin "patina" som ikke kan gjengis i noe nytt man kan få kjøpt, og som tilfører "det lille ekstra". 
Det var i hvert fall min mening :-) Hva synes du? 


      ♥      ♥      ♥      ♥      ♥  


Meeen, dette stoffet inviterer LITT for mye til forskjellige syprosjekter, og derfor må det bøte livet som sengetøy, og jeg setter snart saksen i det. Jeg kommer også til å selge en del av det, men først om noen dager. Jeg har nemlig fått hjem litt nytt den siste tiden, som skal fotograferes først, og som jeg gleder meg til å vise deg :-)

Ønsker deg en riktig fin helg!

Smil fra Marthe 


17 kommentarer:

 1. Det er sååå fint. Jeg har lidt til salg i en anden farve kombination på min blog, det er lilla med blå blomster :) kig forbi hvis det skulle have interesse :)
  Rigtig god dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lidt sent svar herfra, Henriette,-weekenden har stået i loppemarkedets tegn ;-)

   Tak for dit tilbud, men det er denne version jeg synes bedst om, og står ikke lige og mangler nogle af de andre farvekombinationer pt : )

   Håber du har haft en god weekend!

   : ) Marthe

   Slett
 2. Hvor er det bare fint :-) Jeg havde nok ikke kunne lade være at bruge af det heller. Har ellers en tendens til at gemme alt for mange gamle fine sengesæt til at bruge på dynen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kender det godt, Helene, det med at spare gode sengesæt til netop sengen! Dog har jeg en del gode efterhånden, og får slet ikke brugt dem så meget som jeg ville ønske, og så er det jo nogle, der bare inviterer til at blive syet om til noget nyt, som dette :0)

   Håber jeg får mulighed til at se din samling på et tidspunkt ;-)

   Rigtig god uge videre til dig!

   Knus Marthe

   Slett
 3. ej hvor er det bare skønt! fantastisk farvekombination

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for din hilsen, Sandra! Det er nemlig en skøn farvekombi, så enig, så enig : )

   Håber du har haft en god start på ugen!

   Knus Marthe

   Slett
 4. Svar
  1. Enig med deg, Ida Susanne,-det er spesielt vakkert i denne fargekombinasjonen, synes jeg selv i hvert fall :0) Det åpnet forresten en ny brukthandel her på Framnes i helgen, så nå har vi en brukthandel som nabo, begge 2 (du i ditt studio)! S-T-A-S! :D Si i fra hvis du har tenkt deg en tur, så koker jeg te : )

   KLEM

   Slett
 5. Ubeskrivelig vakkert!!!! Skulle gjerne kjøpt hele trekket av deg jeg ;-) men hvis du har planer om å klippe i det og selge det i stykker, vil jeg veldig gjerne kjøpe det også :-) sender deg en mail :-) helt enig med deg at det er FANTASTISK!!! Du kommer nok til å trylle frem noe vakkert av det (-: gleder meg til å se (-: riktig god helg til deg Marthe (-: Smil

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for mail, Karine! Vi skrives underveis! : ) Jeg sier i fra når jeg legger det ut i Stoffbutikken ;-)

   Ha en strålende fin uke!

   Klem Marthe

   Slett
 6. Åh Marthe.. det der er en af mine yndlingsprint, har den i tre andre versioner, men har drømt om den der siden jeg så den på nettet... sig endelig til når du er klar til at sælge lidt af den eller evt. bytte noget...

  KH Rikke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor er det skønt at kunne glæde dig med et af dine yndlingsprint, Rikke! Jeg giver besked i god tid her på bloggen, når jeg legger det ud i Stofbutikken : )

   Hav en skøn uge videre!

   Knus fra Marthe

   Slett
 7. Heeeelt enig - de gamle er eldst, også når det gjelder tekstiler. Nye stoffer er jo så stive og rare, jeg liker veldig godt å vite at det jeg sover i er vasket hundrevis av ganger og ikke har et eneste lite spor av kjemikalier igjen i seg. Klarer nesten aldri å klippe i så fine dynetrekk, jeg, for jeg vil heller sove i dem. Særlig de av krepp, finnes jo ikke bedre sengetøy!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Der er vi helt enige, Guro, det er noe spesielt med de gamle stoffene ;-) Jeg har ikke selv tenkt så mye over det med kjemikalier, osv, men det har du da helt rett i : ) Nok et argument for å gjenbruke!
   Dette er dog dømt til å redesignes, ser for meg en sommerkjole til Alba, blandt ca 40 andre ting, ikke at hun mangler kjoler, meeeen. Noen ganger kan man ikke la være..

   Jeg titter innom bloggen din etterpå,-syntes jeg kunne skimte noen flotte stoffer du har funnet på loppis i helgen..! : ) Gleder meg til å se!

   Ha en fin uke videre!

   Klem Marthe

   Slett
 8. Kjempeflott mønster - mye fint man kunne laget av det stoffet :) Av og til møter man på stoff det er vanskelig å gjøre noe med, da de er så fine...

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp, Anne, jeg ser allerede for meg å lage en sommerkjole til Alba av dette, og idéene er mange når det gjelder dette vakre stoffet : ) Vanskelig å velge, ja... ;-)

   Håper du har en fin start på uken!

   Klem Marthe

   Slett
 9. Tak for din søde hilsen, søde Betina! : ) Det er et af de smukke, det er jeg enig i ;-)

  Håber du har haft en god start på den nye uge!

  Kys og kram

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...