lørdag 20. april 2013

Litt bad news & positiv tenkning..

Tidligere denne uken var jeg på sykehuset i nabobyen Tønsberg, til kontrolltime etter atter nye MR-bilder av den vonde ryggen min. Ingen gode nyheter der i gården, dessverre. Etter 3 rygg-operasjoner, var jeg denne dagen veldig spent på 
å høre hva legen kunne "spå" for tiden fremover, mht til smerter, jobb, osv...

For å gjøre en lang historie kort: Ingen flere operasjoner (pg.a økt fare for ytterligere nerveskader/lammelser), og jeg må (på en eller annen måte!) lære meg å leve med konstante smerter = smertestillende. Ingen vits i å late som om jeg synes det er noe som helst fint å tenke på, MEN jeg prøver å tenke positivt, HVER dag. Jeg skal forsøke å gjennomføre ting jeg ellers ville ha gjort, selv om det betyr at jeg blir fortere sliten og trøtt enn om jeg hadde vært 100% i form. Så løsningen fremover blir: Tenke positivt (ikke så vanskelig, det er jo så mye å gledes over!), gjøre som normalt (i den grad jeg orker), trene opp det jeg nå kan trene opp, ved å gjøre ting jeg LIKER å gjøre av aktiviteter : )

Jeg vil derfor bl.a forsøke meg på hesteryggen igjen, etter mange år hvor jeg har hatt lyst, men ikke trodd at jeg kunne pg.a ryggen. Det er tydeligvis ikke noe som hverken kan gjøre det særlig bedre, eller verre, og jeg må bare prøve meg frem. Ønsk meg lykke til, da, for trening er ikke noe jeg i utgangspunktet er veldig "god" på, om du forstår hva jeg mener! ;-)

En fin 2-timers tur jeg gikk her om dagen:

 På vei opp: Presteåsen, Sandefjord

  Å, så fin utsikt over byen! Her kan du se hvor jeg bor, og jeg må skryte av at jeg GIKK hele veien hjem etter denne turen på "fjellet". Stolt ;-)

 Nyyydelig å kjenne solen varme!

 I dag skal jeg gå samme runden sammen med en venninne. Det blir deilig.

Ha en frisk og rask dag : )

Smil fra Marthe

  

27 kommentarer:

 1. Kære Marthe,
  jeg anede ikke at du døjede med rygsmerter. Det lyder da bestemt ikke rart :(

  Men det lyder som om du har en rigtigt god indstilling til det, som kan gøre at det ikke fylder så meget. Og hvor lyder det dejligt at begynde at ride igen, når det er noget du har nydt at gøre tidligere :)

  Hvor er det bare et smukt sted du bor!

  Tusind tak for mailen forleden. Jeg har været lidt for dårlig til at have styr på mails og sådan på det seneste, men regner med at have lidt ro til det i morgen :)

  Ønsker dig en dejlig dag!

  Kh. Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Mirjam
   Tusind tak for din søde hilsen og al omtanke. Jeg er ved at være træt af al den sygdom (som jeg kalder det, for det føles nogle gange sådan). Men, hvad kan man gøre, andet end at gøre det bedste ud af hver dag, det gjælder jo os alle, i grund, sygdom/plager, eller ej ;-)

   Ja, jeg glæder mig rigtig meget til at ride igen, og er spændt på hvorledes det vil gå. Bare at kaste sig ud i det!

   Vi har ikke så meget plads , vi bor i en ret lille lejlighed, men her er smukt og luft rundtom (ikke så tæt-i-tæt, mener jeg). Det er rart at bo tæt på havet, og at have mulighed for at høre mågeskrig om sommeren :0) Når man som jeg er ganske bundet mht til det kropslige, så er det skønt at kunne mærke friheden det er, at bo med luft rundt. Selv om jeg også elsker at bo i byen, med mennesker overalt. Ja tak, begge dele ;-)

   Jeg glæder mig til at høre fra dig, når du har tid, lyst og overskud til en mail : ) Din pakke nummer 1 kom forresten retur her forrige weekend! Den har godt nok været på den anden side af jorden (!) og tilbage igen ;-) 4 måneder efter...precis som den var da jeg sendte den, blot med stæmpel fra NZ Post på ... Posten tager sig altså god tid, må jeg sige.

   Kan du have en rigtig god dag, Mirjam!

   Knus Marthe

   Slett
  2. Kære Marthe,
   velbekomme :) Det ser så fint ud det sted I bor - selvom selve lejligheden ikke er stor, betyder det alt at området omkring giver én en følelse af luft. Her hvor vi bor synes jeg området er ret kedeligt, men til gengæld er selve huset rimeligt stort - i hvert fald i forhold til, hvad vi er vant til og vi har den dejligste have - så det giver mig en følelse af luft. Der hvor vi boede i Danmark var der en masse skønne gåture og natur lige i nærheden - det savner jeg lidt her, men haven kompenserer ligesom lidt for det. Det er guld værd, når man som jeg er hjemmegående, synes jeg.

   Hvor er det utroligt med den pakke - jeg havde godt nok regnet med at den var forsvundet helt. Vildt mærkeligt at den pludselig dukker op. Hvad stod der på den? Havde de ikke kunnet finde adressen eller hvad var gået galt?

   Ønsker dig en skøn weekend!

   Kram Mirjam

   Slett
  3. Kære Mirjam
   Vi er da også glade for vores lejlighed, meget pg.a beliggenheden. Sandefjord er i øvrigt en rigtig så fin by at bo i, synes jeg :0)
   Det er så vigtigt, som du selv siger, at have mulighed for at kunne trække ud til gode områder, og især her til foråret og sommeren, er det skønt at kunne lade dørene stå på vid åbne, og på mange måder doble bo-arealet : )

   Ja, mht til pakken der er kommet retur, så synes jeg det var lidt vildt at den lige pludseligt dukket op i min postkasse! Særlig siden der var gået flere måneder siden den blev sendt til dig. Det merkelige var også at din adresse stadigvæk var synlig (OG retur-adresse til mig, naturligvis), så jeg overvejer om jeg vil lave et lille blog-indlæg om denne pakke, der har været på tur så længe, blot fordi det var sjovt den dukkede op igen.)

   Jeg har ikke endnu åbnet pakken, den ligger der med stæmpel på, og der er X´et af for noget (jeg vil lige kigge nærmere på den i morgen, når jeg finder den frem igen), tror det var noget med at de ikke kunne finde adressen..? Jeg tager lige et billede af den i morgen, og skriver lidt om det ;-)

   Jeg overvejer om indeholdet i den skal indgå som en del af min neste Give away, for det er jo nogle fine stykker stof der.. Eller så er du velkommen at sige til, om der er nogle af stofferne du gerne ville have mere af, nu jeg har dobbelt op af de samme stoffer igen : ) Det ene stof (det med sommerfugle og jordbær, er i øvrigt et svensk designet stof, designet af Sven Fristedt, "Flyinge" mener jeg at huske, at det hedder.. Måske er det interessant at vide, mener jeg : )

   : ) Marthe

   Slett
 2. Søde Marthe, hvor gør det mig ondt at høre, at du er i smerter:( Jeg sender varme tanker din vej!!
  Ps tak for den skønne, skønne pakke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Elisabeth
   Tusind tak for din omtanke! Det varmer virkelig at vide, at du tænker på mig :0) Og mht til pakken, så var det altså ikke stort. Men jeg er rigtig glad over at høre, at du kunne lide den! : )

   Pøj, pøj med videre renovering og rede-bygging : )

   Masser af knus tilbage til deg.

   Slett
  2. dig, skulle der stå ;-)

   Slett
 3. Øv for en ærgelig besked du har fået dér! Jeg håber for dig, at du finder en balance med træning og hverdag som er til at holde ud. Jeg rider selv og har ofte hørt at det kunne afhjælpe nogle former for rygsmerter. Håber det kan hjælpe dig.
  Og i øvrigt flot at du tænker så positivt! Men det bliver jo heller ikke bedre af at tænke negativt! :-) 1000 knus fra mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Lola
   Hvor er det skønt at høre dig si, at ridning kan være til hjelp i nogle tilfeller af ryg-problemer! Jeg troede ellers, det ville være modsat, og komme til at gøre endnu mere skade.. Men, nu jeg ved at det ikke er noget der som sådan kan gøre min ryg bedre / værre, så kaster jeg mig altså ud i det. Det bliver i det mindste sjovt! ;-)

   Ønsker dig en rigtig god weekend videre!

   Knus Marthe

   Slett
 4. Trasig å få ein slik beskjed, men godt å høyre at du har ei slik flott innstilling til helsa di:) Viktig å finne aktivitetar som er lystbetonte og gode for lidelsen din. Å gå tur i fine omgivelsar kan jo heller ikkje skade;)

  Ha ei riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Sonja
   Ja, veldig trist i grunn, med en sånn "prognose"... MEN, man må jo aldri gi opp håpet, og det har jeg heldigvis fremdeles! Synes det er så skjønt med våren som er begynt å vise seg,-da blir det MYE lettere å komme seg ut og i gang :0)

   Ha en fin, fin helg videre!

   Klem Marthe

   Slett
 5. Oj, så kjedelig beskjed å få...Det er ikke noe greit når kroppen ikke vil det vi vil! Masse lykke til med treninga - ser ut som du bor på et nydelig sted med flott utsikt :) Fortsatt go helg til deg, klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Elisabeth
   Jeg ville svare deg i går, men sovnet på sofaen (ja, blir litt fort sliten, vet du ;-) Hi, hi. Tusen takk for omtanken, det varmer! Og ja, jeg trenger visst å "peppes" litt opp mht til trening, så litt lykke-til-ønsker fra deg er helt topp : )

   Og tusen takk for de søte ordene på din blogg, jeg er så glad for at barnestoffet falt i smak! :D Er spent på hva du velger å lage av det etter hvert!

   Ha en flott ny uke!

   Klem Marthe

   Slett
 6. Kære Marthe,

  Hvor er det da træls med den ryg- jeg håber, at du via ridningen kan træne lidt af det op og derved slipper for en smule af dine mange smerter. Men godt af dig, at bevare den positive tankegang!

  De varmeste kram
  /Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Christina
   Jeg blev rigtig, rigtig glad for din søde hilsen, du siger det jeg selv tænker; At selv om mine smerter er konstante, så har jeg et håb om at f.eks ridning vil kunne hjælpe mig af med i hvert fald en LILLE smule af dem..! : ) Man bliver jo nødt til at bevare håbet, og tænke positivt, det ved du sikkert også selv... ;0) Også held og lykke med dit, søde du.

   Knus Marthe

   Slett
 7. Forstår godt at det var kjedelig å få en sånn beskjed, så det er imponerende at du klarer å tenke positivt. På den andre siden, er det kun positivitet som kan holde en oppe i slike situasjoner og som kan få ting til å gro. Jeg heier på deg og ønsker deg lykke til med treningen (vet akkurat hvordan du har det med den...)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Anne
   Jeg setter stor pris på din omtanke, Anne, og at du tar deg tid til å legge igjen koselige hilsener her hos meg : ) Jeg har ikke noe valg, annet enn å forsøke å være så positiv jeg nå kan til enhver tid, det er jo også flere enn meg det går ut over, mine begrensninger i hverdagen. Så der jeg må si nei (jeg kan f.eks ikke være med på "alt" i hverdagen), må jeg kompensere med å være positiv og se løsninger frem for begrensninger. Det fungerer bra ;0)

   Takk for at du pepper meg opp mht til trening, det kan jeg visst trenge ;-)

   Ønsker deg en god ny uke!

   Klem Marthe

   Slett
 8. Aj, vond rygg er no ordentlig dr..... Vet mye om ryggsmerter, men etter to prolapser, har jeg- bank i bordet- vært ganske ok de siste tre årene!!! Lært meg å leve med konstante plager, men sikkert mye mer moderat enn deg!! Min medisin er jobben! Der får jeg beveget meg mye, men må hele tiden passe på balansegangen mellom feil og rett stilling! Ferier og fridager er utfordringene, da beg det ofte å krølle seg til... (Lange dager i sengen er fy-fy..!)
  Vet det kan være vanskelig å tenke positivt når smertene er konstant og intens, men jeg heier på deg! Ridning er sikkert en super ting å prøve seg på igjen! Stå på;0)

  God klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære "Klestrollet"
   Deilig å høre at du får det til å fungere bra i hverdagen, selv med mye "rygg-erfaring" bak deg! Vi kan visst være enige om at slike ting kan sette store begrensninger for en i hverdagen, men det er som du sier noe med å finne en balansegang/rytme på hva man kan klare å gjennomføre og ikke. Takk for "hepping" mht til trening :D

   Fin ny uke til deg!

   Klem Marthe

   Slett
 9. Kæreste sødeste Marthe. Hvor er jeg ked af at høre om den endelige besked. Mit hjerte gør helt ondt for dig. Skriver en mail til dig snarest.....kan ikke sidde så længe ved computeren i dag, da køreturen til KBH var liiige hård nok ved ryggen. Du skal bare vide at jeg tænker rigtig meget på dig. Masser af knus fra din veninde i dk

  SvarSlett
  Svar
  1. Kæreste Lene
   Ja, det var godt nok det jeg mindst havde håbet på at høre, der blev fortalt mig her i tirsdags. Ikke andet at sige. MEN, jeg bliver jo bare nødt til at fortsætte som jeg gør, den positive forandring nu er dog at jeg vil vælge IKKE at være bange for at forsøge mig på noget nyt! Det vil sige, at jeg f.eks VIL "op på hesten" igen (bogstaveligt talt ;-), jeg vil nu gøre ting, jeg ellers har holdt mig fra at gøre. Så må jeg hellere bare tage nogle ekstra smertestillende, og HVILE bagefter ;-) Uha.. (Ja, sådan har jeg det: Positiv det ene øjeblik, og i det neste, på randen til at bare ville græde..) Det bliver nok bedre med tiden, det er jeg sikker på. Det er få ting i livet, der ikke er 2-delt..

   Håber DIN ryg er god igen, og at Kasper har haft nogle gode dage i Kbh! OG at lockouten snart er overstået. Puha, det er da også en hård omgang for alle jer danske mødre og fædre i øjeblikket.

   Vi skrives ved! : )

   Knus Marthe

   Slett
 10. Kære Marthe,
  Det gør mig ondt at høre om din besked, men glad på dine vegne over at du er sådan et positivt menneske, for det vil gøre dig i stand til at finde en vej frem i det hele, selv når det føles allermest håbløst. Det at kunne vælge den lyse sti vil give dig styrke, så søde Marthe, hold fast i de lyse tanker og bare vid at vi er mange som sender dig positive tanker også.
  Kh

  Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Mette
   Tusind tak for dine opmuntrende og SANNE ord! Det er precis dét jeg tænker, at der ikke er noget valg, egentlig, hvis jeg ønsker at have et godt liv, og skabe det for dem jeg holder mest af. Så sådan bliver det, uanset! TAK for at du tar dig tid til at minde mig om det, det behøver jeg (indimellem) ;-)

   Kan du have en rigtig god kommende uge, Mette!

   Knus Marthe

   Slett
 11. Jeg ønsker dig det bedste... håber ridningen kan hjælpe. Der vel lidt som at løbe? Jeg har tidligere hørt andre få det meget bedre med en dårlig ryg, ved hjælp af løbetræning nemlig... desværre er stillingen ved symaskinen nok ikke det der hjælper ; ) - kun på humøret og det er også vigtigt!! Vi mailes ved : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Jette
   Det varmer at få nogle gode ord på vejen, det er helt sikkert! : ) Jeg har jo fået besked om, at der nok ikke er noget specielt der vil kunne gøre det hverken bedre eller verre, da der er nerve-skader jeg har fået efter mine operationer (og ikke "ondt i musklerne"), så om jeg syer eller rider, gør ingen forskel.. ;-) Det er så rigtig det du siger, at det at lave ting der er lystbetonet, er SÅ vigtigt! Heldigvis mangler jeg ikke interesser og projekter, hi, hi ;D

   Vi mailes ved, snarest! : )

   Stort knus til dig.

   Slett
 12. Kjære Marthe. Det må ha vært veldig tungt å få så dårlige nyheter, ikke minst det å gå med smerter hver dag. Takk for at du delte det med oss på en så positiv måte. Ønsker deg alt det beste. Stor og varm klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Barbro
   Jeg setter veldig stor pris på din omtanke og søte hilsen! Jeg kommer ikke bort fra at det ER tungt å leve med smerter, OG tenke på det. Derfor velger jeg nå å "akseptere" (i den grad jeg klarer det) at det er slik det er akkurat nå, og IKKE tenke så mye på det (det har jeg gjort nok i årenes løp..). Det satt nok litt langt inne å skrive om det så direkte, her på bloggen, da jeg fra dag 1 har bestemt meg for at dette skal være mitt "syksomsfrie" pusterom, men jeg synes allikevel jeg "skyldte" bl.a deg og alle snille damer som leser med, å dele at ikke alt er "fryd og gammen" alltid. Selv om livet stort sett er bra, er det også tunge tak. Slik har vi det jo alle, på en eller annen måte.

   Det varmer VELDIG med så fine ord, så tusen takk!

   Klem Marthe

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...