torsdag 30. mai 2013

Min symaskin virker ikke...!

Det har ikke blitt så mye sying på meg denne måneden, og jeg er redd for at jeg ikke får vist frem min retrostoff favoritt ferdig sydd denne måneden..! Min gode, gamle Husqvarna Viking Prisma 940, som jeg ellers er SÅ glad i, er nemlig ikke heeeelt samarbeidsvillig om dagen! :( Den virket ok tidligere denne måneden, men nå vil den altså ikke kjøre. Jeg mistenker at det har med brudd i pedalen/ledningen å gjøre, og (heldigvis) ikke noe med selve maskinen. Hva gjør man når man har en gammel symaskin, som det ikke lenger produseres deler til..? Heldigvis finnes det en Husqvarna-butikk i byen min, så jeg må ringe dit og sjekke om de tilfeldigvis har reservedeler til denne maskinen. Kryss fingre for at de har, hvis ikke kan dette bli en dyyyyyr affære! For symaskin SKAL man da ha, ikke sant? ;-)

Men dere skal da få se et bilde av det nesten ferdige sjalet, som jeg bare mangler å få sydd baksiden på..


 Jeg har fulgt Marlene//Den retro husmoder`s DIY, så hvis du får lyst til å lage 
ditt eget retrofine sjal, så ta turen innom henne : )

Hvis jeg MÅ velge kun én retro favoritt denne måneden, blir det dette her:


  I love it!  ♥

Ønsker alle en super fin torsdag videre!

Smil fra Marthe 

2 nye vinnere av Fødselsdags give away`en:

...ja, jeg går rett på sak:


Den første heldige er *Anna*! TILLYKKE! Du må selv sende mig en mail, inden 1 uge fra i dag, og så sender jeg dig din præmie, et Gavekort med værdi 500,- til Stoffbutikken : )


 Den andre heldige er *Julia*! TILLYKKE! Du må også sende mig en mail inden 1 uge fra i dag, og så sender jeg din præmie, et Gavekort med værdi 500,- til Stoffbutikken : )

 Tusen takk for alle vennlige og kloke ord på veien, de er lest alle sammen, og det virker som om vi er enige i at det var riktig å trekke 2 nye vinnere i give away`en. Beklager ventetiden, men det har tatt mye tid å dobbelt- og trippel-sjekke at alle som ble med i denne omgang er riktige deltagere, og ikke juks og fanteri ;-)

STORT TILLYKKE til de 2 nye verdige vinnere!

Ønsker dere alle en fin, fin uke videre!

Smil fra Marthe 

 


 

onsdag 29. mai 2013

Jeg har besluttet meg...

...for å holde en EKSTRA TREKNING av min Fødselsdags give away! Det er fordi jeg er i tvil om noen av loddene (dem som ble regnet med i første omgang), om de er reelle. Nå har jeg sjekket både 5 og 6 ganger, og jeg føler meg ganske sikker på at noen (heldigvis få!) rett og slett har vært SPAM! Det er så ergelig at det finnes slikt noe, men dessverre kommer en blogger nok ikke utenom dette, med mindre man "lukker" bloggen for anonyme kommentarer, noe jeg i utgangspunktet ikke ønsker å gjøre, da jeg vet det er flere bloggløse skjønne damer som leser med her hos meg ;-)

SÅ: Siden jeg kun har hørt fra den ene vinneren (som naturligvis har mottatt et gyldig gavekort på 500,- til Stoffbutikken), og ikke har hverken hørt fra eller kan finne den andre vinnerens mailadresse (og dessuten mener at man selv skal sjekke om man har vunnet i en give away man selv har valgt å delta i), så BLIR det altså ny trekning blant de allerede deltagende lesere av bloggen, nå som det har gått over en uke siden den opprinnelige trekningen. Jeg beklager naturligvis at det ikke gikk helt smooth fra starten av (damn SPAM!), og beklager til den 2. vinneren, som ikke har gitt lyd fra seg = ikke har lagt igjen mail/mulighet for å bli kontaktet via mail/sjekket om du har vunnet, og håper allikevel det vil bringe glede til deg som ikke vant i første omgang, og som faktisk ønsker å få en ny, fair sjanse til å vinne, hvor de tullete SPAM-"deltagerene" ikke blir tatt med i trekningen, naturligvis. (Jeg LOVER for at det har vært en vanskelig prosess å avdekke hvem som har gyldige lodd og ikke, og mener nå å ha klart å sile fra de som enten ikke er kontaktbare via Google-profiler, manglende mailadresse, o.l!) 


Har du noen innsigelser til dette, eller annet du vil dele, så skriv gjerne under dette innlegget, de leses frem til ny trekning i kveld, men vil ikke kunne påvirke min beslutning om ny trekning.

Jeg trekker 2 nye vinnere i kveld, og vinnerene vil bli kontaktet via mail, hvis denne er tilgjengelig, ellers har de nye vinnerene 1 uke fra i dag på å ta kontakt med meg for å fortelle meg at du er virkelig ;-) 

Ønsker deg en super fin dag!

KLEM fra Marthe mandag 27. mai 2013

En fantastisk helg med mange gode bruktfunn!

Lørdagen var det Mannens fødselsdag, og tilfeldigvis så hadde Slappen, brukthandelen jeg hjelper til på, også arrangert "studietur" til Fredrikstad nettopp denne dagen..! Jeg var egentlig innstilt på hjemme-helg med bursdagsfeiring sammen med familien, men siden Mannen ikke var opptatt av å skulle feire denne dagen noe spesielt, så endte det opp med 
at jeg "ble sendt avgårde" på studietur! ;-)

Klokken 08.00 lørdag morgen dro jeg så på tur med damene på Slappen, i buss fra Sandefjord, hvor turen gikk videre til Fredrikstad. Byen jeg har hørt mye fint om, men aldri selv besøkt. Målet denne dagen var inspirasjon og hygge, og vi besøkte flere spennende bruktbutikker. Det jeg ikke visste før vi dro, og som derfor kom som en gledelig overraskelse, var at hver lørdag (gjennom hele sommersesongen) er det markedsdag i Gamlebyen i Fredrikstad! Oh, lykke!! Bod på bod på bod med gamle saker og spennende ting, hele torget var fylt med kremmere og private som solgte de lekreste ting, 
til priser fra A-Å. 

Og som om ikke dét var nok, så var vi super heldige med været, og det var solskinn fra ende til annen. 
Virkelig en fin dag i hyggelig selskap : )

Her er noen av tingene som ble med hjem denne lørdagen: 

 Det første som møtte meg var denne fine, lille tallerkenen/fatet. 
Tamra//Avekatten bestilte den (via Instagram), og den ble med meg hjem.

 Gammel bruskasse fra NORA.

 Cathrineholm(?) fat i fin grå-grønn farge.

 Så nydelig gammel barnevogn fra Simo, tenk så gøy å ha en slik da Alba var baby! : ) (Denne måtte dessverre stå...) Lyseblått stort fat, Figgjo Flint. Akeleier fra hagen.

 Komplett samling Bjørn Wiinblad platter, alle 12 årstidene! Jeg samlet ikke fra før (hadde kun 3 
årstider), men det gjør jeg altså nå! Heldig, heldig.

Dette elsker jeg allerede, Cathrineholm ildfast fat. Mannen liker den også, til grillmat (Bonus!)

Dette flotte akrylskapet, formet som en gammel koffert, falt jeg for!  ♥  Sett inne på en kafé : )

Her skjer det hver lørdag, og noen søndager, gjennom hele sommeren! Gamlebyen i Fredrikstad 

Og så har jeg prøvd meg på å bekle en eske til Mannen, som ble fylt med skatter laget av barna : ) Han får også en ekstra gave i tillegg til dette, ny fancy duppeditt, så han var også veldig fornøyd denne dagen, mens jeg koste meg på dette mekkaet av et bruktmarked! ;-)

  Min versjon her ble ikke perfekt, da jeg ikke fant frem til Anne-Sofie//Fingernem`s supre DIY på denne i tide... Dette er nå i orden (jeg HAR kommet meg inn på siden hennes!), så hvis du har lyst til å bekle esker til pynt og oppbevaring, finner du fremgangsmåten ved å klikke på linken over : ) God fornøyelse! 

Ønsker deg en super ny uke, og krysser fingre for sol og sommer (selv om det er meldt litt annerledes her i Sør-Øst)! Det er alltid lov å håpe... ♥

Smil fra Marthe :-)

 

fredag 24. mai 2013

"Fargeprøve"?!

I forbindelse med at jeg har fått dyktige Lene//Filihunkat til å hekle noe for meg, som skal få passende retro stoff fra min stoffsamling på den ene siden, sendte hun meg en såkalt fargeprøve. Det skulle jo helst matche perfekt med 
garnet hun har brukt ;-)

Dette er så Lenes versjon av "fargeprøve"...

 En potet-varmer, eller kartoffelvarmer, om du vil! Og et nydelig kort i tillegg! 

Skikkelig retro! Og i en nydelig, nydelig farge. Tror jammen jeg skal be om flere fargeprøver fra den kant ;-) hi, hi.

Ha en strålende fin fredag!

Smil fra Marthe

 

onsdag 22. mai 2013

Vinnerene av fødselsdags Give away`en er...

Tusen takk for så mange koselige kommentarer i forbindelse med bloggens 1 års fødselsdag! Jeg har kost meg med å lese alle sammen, og det gleder meg naturligvis ekstra mye at du som har valgt å være med, liker å lese med her hos meg! : ) Takk til alle "gamle" for at dere fremdeles henger med, og velkommen til alle nye lesere av bloggen! Fortsett endelig 
med å legge igjen hilsener og spor etter dere her, det er som bensin til bloggmotoren, vet dere! ♥
 
I alt 237 gyldige lodd ble talt opp, og det var som vanlig Mannen som trykket på Random-knappen. 
Den første heldige vinneren er:


 Det er Pia Rotbøl uten blogg, som gjemmer seg bak dette nummeret!
 Du modtager fluks en mail fra mig : )

Den andre heldige er: 
 

Marie med bloggen Maries Fabrik
Send mig en mail, så hører du fra mig snarest efter jeg har hørt fra dig ; )

TILLYKKE til bægge vindere! Glæder mig til at se hvilke favoriter I vælger jer! 

Til dere som ikke vant, så håper jeg allikevel dere blir værende, og jeg lover at det kommer flere muligheter 
i tiden fremover ;-)

Fin uke videre til deg!

Klem fra Marthe

 

 

tirsdag 21. mai 2013

Vil du være med?

I forbindelse med bloggens 1-års fødselsdag deler jeg ut 2 stk GAVEKORT på vakkert retro stoff fra Stoffbutikken her på siden! Hver premie har en verdi på 500,- hvor du selv kan velge DINE favoritter. Har du ikke allerede deltatt, og ønsker 
å være med, så sleng deg gjerne med her nå. Jeg trekker 2 heldige vinnere i morgen like etter kl. 22.00! : )


Trykk *HER* for å komme til Give away`en! 

Ønsker deg en fin uke videre!

Smil fra Marthe 

 

mandag 20. mai 2013

Craft it forward-gave

I forbindelse med Craft it forward, en blogg-lek jeg har deltatt i og videreført her på bloggen, sendte jeg 
for en stund siden en *gave* til Silje//Silje´s skriblerier, som ble med videre på leken her hos meg. 
Like innen pinse, mottok jeg denne flotte gaven fra Silje: 

En super fin og praktisk varmepose til å lindre ømme muskler og nakke! Trekket er sydd av vakkert 
retro stoff og kan taes av og vaskes, veldig praktisk.

 Jeg er veldig glad for den fine gaven, og gleder meg til å prøve den! 

Tusen takk, Silje!

Smil fra Marthe

søndag 19. mai 2013

Bruktfunn-forelskelse ♥

Lørdag var jeg og min barndomsvenninne innom en av byens bruktbutikker, hyggelig adspredning etter fredagens travle program! Jeg har lenge vært på jakt etter den rette tv-benken med oppbevaringsmuligheter til alt det som ellers skaper "rot for øyet", dvd`er, dvd-spiller, tv-boks, fjernkontroller, osv.. Og så falt jeg over denne lave skjenken. Etter å ha konstatert at den var solid og i super stand, i tillegg til en fin-fin pris, så tenkte jeg at den var perfekt til formålet. Litt bredere enn den lille tv-benken vi har her hjemme nå, og med skyvedører og fin-fine skuffer.


Mannen i huset er ikke så veldig fornøyd, så vi får se om den får en sjanse, eller om den må videre. Men, jeg tror jeg er forelsket. I skjenken ;-) Den må få en omgang maling, og en ny sjanse, synes jeg. Ofte så er det jo slik at en ting ser ganske så annerledes ut når den kommer inn i hjemmet sammen med andre ting, enn man kanskje kan forestille seg når det står sånn helt for seg selv (og med så mye rot oppå ;-) Jeg lover å stå klar med malepenselen, og krysser fingre for at den får bli.

Disse fine tingene her handlet jeg også med meg:

 Figgjo Flint smørblomst-tallerkner og skåler, saftglass i sommerlige farger, mintfargede porseléns serviettringer

Egersund, fine underskåler i samme design som en av mine yndlingstallerkner. Samler på disse, og håpet er at det dukker opp flere på min vei : )

Et par ting til ble med meg hjem i dag. Disse vil jeg vise på et senere tidspunkt, etter at jeg har fått tatt et bilde : ) 
Nå skal jeg nyte sommerværet som plutselig har kommet over oss! 

Ha en strålende fin dag der du er! 

Smil fra Marthe
fredag 17. mai 2013

Nasjonaldagen i bilder ;-)

Overraskende nok startet denne dagen med varme og dis. Jeg hadde forberedt meg på regn og vind, slik som i fjor, 
og hadde i forveien hamstret inn gjennomsiktige regnponchoer til hele familien. Just in case.

Travel morgen, som alltid på en 17. mai-dag, hvor alt skal være tipp topp innen man fyker ut døren for å rekke skoletog, kjøre saaaaakte gjennom byen, eller utenom (pg.a at alle sentrums gater er sperret av), finne en (nesten umulig) parkeringsplass, og sende skolegutten glad avsted. Det lykkedes såvidt i år også ;-) Trøtt som en strømpe, etter 100-vis av forberedelser dagene i forveien, og en liten jente som ikke ville sove i natt, kom jeg meg da til slutt ut og ned til byen for å se Pelle gå i skoletoget, og møtes med min venninne med barn, besteforeldre og andre kjente som er ute i samme ærend. Super hyggelig : )

Pelle har vært fantastisk utholdende i dag, og har gått både i skoletog, og senere på dagen, i borgertoget med fotballklubben sin. Det gjør meg så stolt og glad å se mine fine barn stå på og leke og være med på alt, både det man må/skal på en slik dag, og naturligvis det man har lyst til å gjøre. Det er jo fest, fra morgen til kveld! :-)

Pelle rett etter skoletoget i dag, sliten og glad.

Alba dypt konsentrert om sin slush.

Hele 25 graders varme har det vært her i Sandefjord i dag, og jeg kunne heldigvis kaste jakken jeg startet med å ha på meg. Jeg har jo tidligere lovet å vise dere et bilde hvor jeg har den fine kjolen jeg kjøpte av Didde-Louise//Vaga Vong på, og på en fest-dag som dette, hadde jeg valgt å bruke nettopp denne. Se nå endelig bort fra smale øyne (jeg er tross alt trøtt som en strømpe, og det har ingenting med mine asiatiske gener å gjøre ;-) hi, hi.

Kjolen er sydd av dyktige Trine//Groovybaby...and mama. Bildet er tatt av min søte venninne, vi er på vei fra borgertoget for å hente bilene, så vi endelig kan få hvile våre MEGET trette ben ;-) 

Etter en fantastisk fin, travel, morsom, stolt dag, så kan jeg konkludere med at jeg liker 17. mai, og jeg liker når dagen er over.

 Hvordan har din dag vært?

 Trøtte, glade smil fra Marthe : )

onsdag 15. mai 2013

Litt om uken som har gått + bloggen har rundet 300 lesere via GFC!

I dag har jeg pustet litt ut, etter en uke med mye på programmet. Jeg har 2 katter, som begge ble operert/sterilisert på mandag i forrige uke. Mannen ble operert i kneet dagen etter, og har humpet rundt på krykker = har måttet holde seg veldig i ro så og si hele uken. Heldigvis er kattene i form igjen, og Mannen har kommet seg på bena igjen :-) Innimellom alt som skal gjøres, kjøres, hentes og bringes, så er det blitt tid til bittelittegranne sying, og denne er neeesten ferdig, men ikke helt... Kan du gjette hva det skal bli? Jeg har tidligere denne uken røpet det inne på Instagram, men for deg som ikke har tittet innom meg der, så vil jeg vise det frem her på bloggen en av dagene.


Nå er det 17. mai, nasjonaldagen, som står i fokus resten av uken. Må jo sørge for at alt er i orden, og at bunadene til barna er klare, og stryke kjole og dress til den store hurra-dagen! ;0)

♥    ♥    ♥

Jeg la merke til at bloggen i dag har rundet 300 lesere via GFC, og i tillegg til dette er det flere av dere som også leser med via Bloglovin`! Dét er stort, synes jeg, og fortjener en stor TAKK herfra! Det er dere som gjør det gøy og givende å dele stort og smått her inne, og jeg setter utrolig stor pris på at nettopp DU titter innom meg her! Håper du får litt inspirasjon med på veien! :0)

Ha en fin ettermiddag og kveld videre!

Glade smil fra Marthe   


   

fredag 10. mai 2013

Origami kjoler på veggen

 Dette kan jeg lett bli grepet av, merker jeg. Origami! Jeg har sett dem forskjellige steder i bloggland, og fikk lyst til å prøve å lage noen slike fine kjoler selv. Inne hos denne flinke bloggeren, fant jeg et link til en tutorial på disse, 
og gikk straks i gang å brette.

Disse er laget av papir fra Rie Elise Larsen, og tapet kjøpt på Trendsales.

Det finnes så mange måter man kan bruke de små origami-kjolene på, man kan f.eks lage fine kort av dem, 
eller som jeg har gjort her, ramme den inn og henge på veggen:

 Yndlings-tapet kjøpt av Junette//Pattern Like. Denne har nå også glass utenpå, dette tok jeg bort 
da jeg skulle ta bilde, det ga nemlig så mye gjenskinn ;-)
 
Hva synes du? Veldig morsomme å lage var de i hvert fall!

Ønsker deg en fin, fin helg!

Klem fra Marthe

onsdag 8. mai 2013

FØDSELSDAGS - GIVE AWAY!

Jeg var egentlig godt i gang med å skrive et blogginnlegg om noe helt annet enn fødselsdager, da jeg til min store overraskelse kom i tanke om at bloggen min jo har 1-års fødselsdag i disse dager! Jeg sjekket for sikkerhets skyld datoen *her*, og kan se at jeg er noen dager forsinket med min planlagte Give away 
i den forbindelse. For 1 års-dagen må jo feires, synes jeg!

Arvingen.com-bloggen så dagens lys i mai måned i fjor, etter å ha vært på tanke-stadiet en liten stund. 
Jeg kan huske at jeg hadde et økende behov og lyst til å dele litt av mine innfall på det kreative planet, etter 
å ha oppdaget dette universet av flinke bloggere, som delte mange av mine interesser for bl.a sying (og håndarbeide som sådan), interiør og hverdags-gleder. Mange spørsmål den gang, ja, og med god hjelp fra en håndfull andre allerede etablerte bloggere, kom jeg meg i gang jeg også! Jeg synes etter hvert at jeg har funnet "min" hylle mht til hva jeg liker å dele og skrive om, og kan med hånden på hjertet si at livet mitt og hverdagen kun har blitt rikere og mer travel (på den GODE måte!), etter at jeg tok del i denne utømmelige kilden til inspirasjon; Bloggland! Det er med andre ord duket for en fremtid med en "To do-liste" lengere enn lang, 
og jeg kjeder meg ALDRI :D Mange nye flotte bekjentskaper og venner har jeg fått på veien, og jeg gleder meg 
til å bli kjent med enda flere på min vei!

Som en takk til alle faste lesere av bloggen, dere som gjør det gøyere å fortsette å tenke i kreative baner, dere som legger igjen spor her hos meg, dere som deler av deres egne kreative påfunn inne på deres egne blogger, blir det herved FØDSELSDAGS-GIVE AWAY! 


Jeg trekker 2 vinnere som hver får 1 stk GAVEKORT på valgfritt stoff fra STOFFBUTIKKEN med en verdi på 500,-/pr stk. Det gir vakkert vintage stoff til mange timers krea glede til vårens og sommerens hjemmelagede kreasjoner!

Reglene for å delta:

2 lodd: Være fast, offentlig leser via Google Friend Connect ELLER Bloglovin` (Nye, faste lesere er naturligvis velkommen!) + legge en kommentar under dette innlegget

eller 

5 lodd: Være fast, offentlig leser via Google Friend Connect ELLER Bloglovin` (Nye, faste lesere er naturligvis velkommen!) + Dele denne Give away`en på egen blogg (i din sidebar) + legge en kommentar under dette innlegget 

eller

7 lodd: Være fast, offentlig leser via Google Friend Connect ELLER Bloglovin`(Nye, faste lesere er naturligvis velkommen!), + Dele denne Give away`en inne på din egen blogg + på din INSTAGRAM-profil + legge en kommentar under dette innlegget

Husk å skrive hvor mange lodd du trekker ;-) ALLE land kan delta, porto er "på meg".
Jeg trekker 2 vinnere onsdag d. 22. mai etter kl. 22.00.

UPDATE: VINNERENE ER FUNNET / The give away is finished ;-)


Tusen takk, og lykke til! :0) 

Glade smil fra Marthe 

lørdag 4. mai 2013

Eske med yndlingspapir

Jeg er så smått i gang å bekle esker med yndlingspapir. Det er ikke så mye tid til krea for tiden, da jeg er alene med barna ca. 1/2 måneden (pg.a hvordan Mannen jobber), men litt blir det til innimellom. Denne esken var gjort på 1/2 time, og er jeg har allerede vist den frem på Instagram, for de som er innom meg der i hverdagen :-) For deg som ikke har klikket deg inn (i høyre sidebar), slik ble den:

 Skoeske kledd med papir kjøpt hos Nordhjem

Yndlingspapir fra Bloomingville

Kjenner du igjen printet? 
Retrostoffet i den orange/pink fargen, kommer i Stoffbutikken her på siden om få dager!

 ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥ 

Ønsker deg en fin helg videre!

Smil fra Marthe
 


onsdag 1. mai 2013

Bruktfunn

I går var jeg heldig å ha litt ekstra tid til å hjelpe til på Slappen, bruktbutikken jeg har skrevet om tidligere *her*. Etter å ha rådført meg med andre interesserte inne på Instagram (hi, hi, det er så smart, det der Instagram ;-) endte jeg opp med å kjøpe bl.a dette fine vatteppet:

 Dette passer ikke så godt inne i selve heimen, men som picnic-teppe til sommeren, er det perfekt!

 2 gardinlengder med turkist cordfløyel, perfekt til bl.a bukser til barna. Tysk vase i en vakker turkis farge, og en liten clutch i Liberty-aktig småblomstret print. 

Synes denne var så søt! Perfekt for meg som ikke har så mye i veska, hi, hi ;-)

Dobbelt dynetrekk og stort putetrekk i en fin rosa farge (dette ser jeg for meg som 
f.eks sommerkjoler / bukser til Alba, samt som bakside på puter, etc.)

2 store IRA plastbokser. Jeg ble litt nysgjerrig på navnet, Acton Bjørn, som står oppført under boksene, og sjekket dette. Det er en dansk industridesigner som har formgitt designklassikere for bl.a Rosti og Bang & Olufsen, og ikke minst var det han som designet det velkjente logo`et for MAERSK. Gøy å vite!

Gleder meg til å se hva dere andre finner i tiden fremover, 
på bruktmarkeder og loppis : )

 Smil fra Marthe


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...