mandag 27. mai 2013

En fantastisk helg med mange gode bruktfunn!

Lørdagen var det Mannens fødselsdag, og tilfeldigvis så hadde Slappen, brukthandelen jeg hjelper til på, også arrangert "studietur" til Fredrikstad nettopp denne dagen..! Jeg var egentlig innstilt på hjemme-helg med bursdagsfeiring sammen med familien, men siden Mannen ikke var opptatt av å skulle feire denne dagen noe spesielt, så endte det opp med 
at jeg "ble sendt avgårde" på studietur! ;-)

Klokken 08.00 lørdag morgen dro jeg så på tur med damene på Slappen, i buss fra Sandefjord, hvor turen gikk videre til Fredrikstad. Byen jeg har hørt mye fint om, men aldri selv besøkt. Målet denne dagen var inspirasjon og hygge, og vi besøkte flere spennende bruktbutikker. Det jeg ikke visste før vi dro, og som derfor kom som en gledelig overraskelse, var at hver lørdag (gjennom hele sommersesongen) er det markedsdag i Gamlebyen i Fredrikstad! Oh, lykke!! Bod på bod på bod med gamle saker og spennende ting, hele torget var fylt med kremmere og private som solgte de lekreste ting, 
til priser fra A-Å. 

Og som om ikke dét var nok, så var vi super heldige med været, og det var solskinn fra ende til annen. 
Virkelig en fin dag i hyggelig selskap : )

Her er noen av tingene som ble med hjem denne lørdagen: 

 Det første som møtte meg var denne fine, lille tallerkenen/fatet. 
Tamra//Avekatten bestilte den (via Instagram), og den ble med meg hjem.

 Gammel bruskasse fra NORA.

 Cathrineholm(?) fat i fin grå-grønn farge.

 Så nydelig gammel barnevogn fra Simo, tenk så gøy å ha en slik da Alba var baby! : ) (Denne måtte dessverre stå...) Lyseblått stort fat, Figgjo Flint. Akeleier fra hagen.

 Komplett samling Bjørn Wiinblad platter, alle 12 årstidene! Jeg samlet ikke fra før (hadde kun 3 
årstider), men det gjør jeg altså nå! Heldig, heldig.

Dette elsker jeg allerede, Cathrineholm ildfast fat. Mannen liker den også, til grillmat (Bonus!)

Dette flotte akrylskapet, formet som en gammel koffert, falt jeg for!  ♥  Sett inne på en kafé : )

Her skjer det hver lørdag, og noen søndager, gjennom hele sommeren! Gamlebyen i Fredrikstad 

Og så har jeg prøvd meg på å bekle en eske til Mannen, som ble fylt med skatter laget av barna : ) Han får også en ekstra gave i tillegg til dette, ny fancy duppeditt, så han var også veldig fornøyd denne dagen, mens jeg koste meg på dette mekkaet av et bruktmarked! ;-)

  Min versjon her ble ikke perfekt, da jeg ikke fant frem til Anne-Sofie//Fingernem`s supre DIY på denne i tide... Dette er nå i orden (jeg HAR kommet meg inn på siden hennes!), så hvis du har lyst til å bekle esker til pynt og oppbevaring, finner du fremgangsmåten ved å klikke på linken over : ) God fornøyelse! 

Ønsker deg en super ny uke, og krysser fingre for sol og sommer (selv om det er meldt litt annerledes her i Sør-Øst)! Det er alltid lov å håpe... ♥

Smil fra Marthe :-)

 

21 kommentarer:

 1. Nøj Marthe! Tillykke med din mand, men da også tillykke til dig for det må da have været helt fantastisk. Lige et marked for mig - jeg tror slet ikke jeg kan vælge en favorit i blandt dine fund, men det røde fad er virkelig smukt.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusind tak, Christina! Det har været en rigtig god brugtfund-weekend af slagsen, og jeg kan forestille mig at det ville være lige noget for dig, lørdagsmarkedet i Gamlebyen i Fredrikstad. SÅ hyggelige omgivelser, også : ) Det er desværre et godt stykke fra Sandefjord, så ikke lige en sviptur forbi.. Men, hvis du på et tidspunkt kommer på den side af landet (det ligger mod Sverige), så er det bestemt et besøg (gerne en hel dag) værdt!

   Kan du have en rigtig god uge, Christina!

   : ) Marthe

   Slett
 2. Hold da op hvor fik du shoppet meget fint!!
  Jeg er stadig vild med lotus fadet som du købte med hjem til Tamra, skønt så ved jeg at det bliver værdsat :)
  Men ligesom Christina er det røde fad godt nok også fint.
  Skønt at følge dig på din færden.
  Knus Libbie

  SvarSlett
  Svar
  1. Uha, ja, Libbie! Der var simpelthen så mange fine sager og ting, at jeg sikkert kunne have shoppet mere, blev nødt til at lade en del flotte ting ligge. Neste gang vil jeg have min egen bil med :P Hi, hi. Nejda, der er jo også begrænset hvor meget man KAN fylde en lille lejlighed med ;-) NU skal der snart ryddes op og sælges lidt ud af de mange fine sager jeg har fundet igennem det sidste år, kan jeg mærke.. :0)

   Jeg kan også rigtig godt lide det lille Lotus-fadet jeg købte med for Tamra, selv om farven nok passer bedre ind hjemme hos hende (og dig), end det gør her pt : ) Og jaaaa, det var også så skønt at have dig `med` på turen her i lørdags! Super hyggeligt med feedback, når man står der og klør sig i hovedet over om man nu skal købe, eller ikke ;-)

   Knus tilbage!

   Slett
 3. Høres ut som en perfekt dag :) Var selv på Tanums loppis i sverige i går og koste meg! Må si jeg forelsket meg i det lyseblå fatet du kjøpte, kjempefint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var det også, kjære Linda! Så koselig å høre at du også har fått loppet litt igjennom i helgen! Fikk du shoppet litt? Da må du vise det frem på Instagram! ;-) Tenkte faktisk på din kjærlighet til lyseblått, da jeg falt over Stavanger Flint fatet :0) Det er nydelig, og et av mine beste funn denne dagen ♥

   Ha en kjempefin ny uke!

   God klem!

   Slett
 4. Hold da op hvor har du fundet rigtig mange fine ting, gid det var mig;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Søde Helena, jeg var rigtig heldig i lørdags, og der var ikke langt mellem de gode sager. Skønt at der findes sådanne steder også her i Norge ;-) I har da også mange skønne loppemarkeder og markeds-happenings i DK, glæder mig allerede til min næste tur til Kbh :-)

   Håber du har haft en god uge så langt!

   : ) Marthe

   Slett
 5. ojj, du har virkelig funnet en hel haug med skatter i helgen...
  Så mye fint... elsker alt!!!!
  Her skal det (endelig) være et lite loppemarked om 2 uker, og
  håper, håper, håper det finnes en skatt eller to der ;)

  Håper du har hatt en fin dag :)

  Klem...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Cecilie! Det var virkelig mye fint for oss som liker slike ting der i helgen! :-) Håper du finner noe fint på loppis om et par uker, mon ikke du gjør det, når det er så lenge mellom hver gang? (Da har de sikkert samlet mye fint! ;-)

   : ) Marthe

   Slett
 6. Wow, der hadde du fått med deg mye flott! Ser ut som både innhold og omgivelser er av de beste :) Her er det ikke håp om å komme seg på loppemarked - altfor aktive unger... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har vært heldig, Anne! Det er ikke alltid like lett å ha med seg barna på loppis, nei. De kjeder seg fort her, har jeg erfart... Kan du ikke ha dem med alene, så ta med barnevakt neste gang det er loppis i byen ;-)

   Håper du har en god uke så langt!

   : ) Marthe

   Slett
 7. Sikke nogle fantastiske fund. Er særligt vild med det røde fad med Lotus. Det er vildt smukt! Jeg har netop købt en hvid skål med røde Lotus i dyre domme fra USA, da jeg jo ikke lige falder over det hernede ;) Men måtte bare have noget i den farvekombination :)

  Kh. Mirjam

  SvarSlett
  Svar
  1. Uha, ja, jeg føler mig også heldig, Mirjam! Det var virkelig et marked med mange gode sager imellem : ) Det lyder som en fin skål du har fået købt dig, det er lidt synd, at de er blevet så dyre, meeen så har man også stor glæde af at eje dem :0) Jeg våger næsten ikke at sige hvor heldig jeg har været med den røde ildfaste Lotus form her...(Gav kun 80,- for begge de 2 fade til sammen!) Så heldig er jeg nok ikke en anden god gang..

   Kan du have en rigtig god uge videre, Mirjam!

   : ) Marthe

   Slett
 8. Smukke ting fra din dejlige tur. Jeg tror at du har et rigtig god til at spotte fine sager.
  Forresten så har jeg jo helt glemt at sende dig målene på puden, så du kan klippe og sende mig stoffet, som jeg BETALER for. Sender dig fluks en mail :)
  Knus fra Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg køber med hjertet, Lene, og hvis en ting taler til mig, og jeg har råd, så bliver den med mig hjem ;-)
   Du skal ikke betale for stoffet, det kommer ikke på tale! Puden er jo til mig, i sidste ende. Det er et stof jeg har byttet til mig, og ikke noget jeg sælger/har sat en pris på, uanset :0)

   Knus!

   Slett
 9. Den lille blå dukkevogn er da ikke til at stå for! Jeg ville ønske, at jeg var lige så god som dig til at spotte sådan nogle fine ting og sager...

  Har lige fået lavet mit bidrag til maj måneds retrostofudfordring :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er enig, Ann-Katrine, den gamle lyseblå vogn er vildt smuk!! Det er faktisk ikke en dukkevogn (selv om det måske kan se sådan ud ;-) men en rigtig barnevogn i stor størrelse, som de var i gamle dage :0) Ville ønske jeg havde sådan en da Alba var baby, tænk bare så sejt! :D

   : ) Marthe

   Slett
 10. Hei,

  Her var det mye fint ! Hva betalte du for den røde Cathrineholmformen ?

  Hilsen Hanne fra Madla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne : )
   Jeg var usedvanlig heldig med Cathrineholm-formen, og ga kun 80,- for begge fatene ovenfor, til sammen!

   : ) Marthe

   Slett
 11. Ihh - jeg er helt forelsket i det røde ildfaste lotusfad... Det er SÅ smukt!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...