fredag 17. mai 2013

Nasjonaldagen i bilder ;-)

Overraskende nok startet denne dagen med varme og dis. Jeg hadde forberedt meg på regn og vind, slik som i fjor, 
og hadde i forveien hamstret inn gjennomsiktige regnponchoer til hele familien. Just in case.

Travel morgen, som alltid på en 17. mai-dag, hvor alt skal være tipp topp innen man fyker ut døren for å rekke skoletog, kjøre saaaaakte gjennom byen, eller utenom (pg.a at alle sentrums gater er sperret av), finne en (nesten umulig) parkeringsplass, og sende skolegutten glad avsted. Det lykkedes såvidt i år også ;-) Trøtt som en strømpe, etter 100-vis av forberedelser dagene i forveien, og en liten jente som ikke ville sove i natt, kom jeg meg da til slutt ut og ned til byen for å se Pelle gå i skoletoget, og møtes med min venninne med barn, besteforeldre og andre kjente som er ute i samme ærend. Super hyggelig : )

Pelle har vært fantastisk utholdende i dag, og har gått både i skoletog, og senere på dagen, i borgertoget med fotballklubben sin. Det gjør meg så stolt og glad å se mine fine barn stå på og leke og være med på alt, både det man må/skal på en slik dag, og naturligvis det man har lyst til å gjøre. Det er jo fest, fra morgen til kveld! :-)

Pelle rett etter skoletoget i dag, sliten og glad.

Alba dypt konsentrert om sin slush.

Hele 25 graders varme har det vært her i Sandefjord i dag, og jeg kunne heldigvis kaste jakken jeg startet med å ha på meg. Jeg har jo tidligere lovet å vise dere et bilde hvor jeg har den fine kjolen jeg kjøpte av Didde-Louise//Vaga Vong på, og på en fest-dag som dette, hadde jeg valgt å bruke nettopp denne. Se nå endelig bort fra smale øyne (jeg er tross alt trøtt som en strømpe, og det har ingenting med mine asiatiske gener å gjøre ;-) hi, hi.

Kjolen er sydd av dyktige Trine//Groovybaby...and mama. Bildet er tatt av min søte venninne, vi er på vei fra borgertoget for å hente bilene, så vi endelig kan få hvile våre MEGET trette ben ;-) 

Etter en fantastisk fin, travel, morsom, stolt dag, så kan jeg konkludere med at jeg liker 17. mai, og jeg liker når dagen er over.

 Hvordan har din dag vært?

 Trøtte, glade smil fra Marthe : )

10 kommentarer:

 1. Dejlige billeder af dig og dine skønne børn. Søde Marthe, kjolen er som skabt til dig. Sjovt at se et billede af dig :)
  Lige et par spørgsmål: Hvad er bunade? Og hvad betyder jeg er tross alt trøtt som en strømpe?
  Knus fra Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Lene
   Det er ikke svært at tage gode billeder af børnene, det bliver næsten altid godt :-) Men af mig, deromod, så har jeg enten en eller anden grimase (jeg kan ikke lide at posere for fotografen ;-), eller andet forstyrrende. Men det er da dejligt at høre, at du synes kjolen klæder mig! Jeg er nemlig bare vild med kjolen, og lykkelig over at den passer! : )

   En bunad er norske nationaldragte, og findes i maaange forskellige variationer, til børn, kvinder og mænd. Du kan læse mer udfyllende om det i min besvarelse her:
   http://arvingencom.blogspot.no/2013/05/litt-om-uken-som-har-gatt-bloggen-har.html#comment-form ;-)

   At være "trøtt som en strømpe" betyder simpelthen at man er over-over træt! ;-) Jeg er sikker på at på 17. mai (Norges nationaldag) så kunne jeg nemt falde i søvn, STÅENDE, midt i folkemassen! ;-)

   Stort knus!

   Slett
 2. sikken nogle fine børn du har og fint tøj de har på :)
  og din kjole er bare skøn til dig :)
  skønne billeder :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusind tak, søde Helle, det er altid rart at høre, at ens børn er fine : ) De har sine norske fest-dragte på, i forbindelse med Norges nationaldag her i fredags, og var virkelig fine i tøjet. Det er sådan de fleste pynter sine børn lige den dag i året : )

   Kjolen jeg har på, ja, den er vildt fin, og perfekt til den kommende tid med sol og varme : )

   Håber du også nyder sommeren, Helle!

   Knus Marthe

   Slett
 3. Så fine barn. Og nydelig kjole du hadde. Håper du har fått craft it forward pakken er kommet fram. Ha en fortsatt fin pinsehelg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Silje
   Først og fremst: TUSEN TAKK for den nydelige gaven som kom med posten innen 17. mai og pinse! Jeg har allerede vist den frem inne på Instagram, og vil vise den her på bloggen en av dagene! Det er tiden, som ikke helt strekker til i disse dager, men heldigvis er det litt roligere her nå etter nasjonaldagen ;-) Jeg har ikke engang tid til å svare/skrive mails, så den kommer litt på etterskudd ;-) Jeg er kjempeglad for gaven, og den ligger fremme her, klar til å prøves ut! TUSEN TAKK, snille du! :0)

   Og takk for koselig hilsen her på bloggen!

   Håper du koser deg i pinsen!

   Klem Marthe

   Slett
 4. Marthe - både du og dine børn er så smukke. Kjolen sidder perfekt på dig...og de sko - wow!!!

  Kram,
  Trine

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gør mig SÅ glad at høre, Trine, så tusind tak for dine søde komplimenter! Jeg er selv over lykkelig over at den smukke kjole sidder som den skal, det er nemlig nogle gange svært for mig at finde tøj der sidder ordentlig, da jeg jo nesten ikke har noget at fylde det ud med (oventil, hi, hi), og er nok lidt for tynd, og ting kommer tit til at "hænge" på mig. Men denne kommer jeg til at nyde at bruge rigtig meget i tiden fremover! Elsker den! ♥ Og vi går da ikke af vejen for lidt guld til? ;-)

   Hav skønne pinsedager videre, Trine!

   Knus Marthe   Slett
 5. Åhh så smuk du er i den kjole! Og sikke skønne billeder af dine smukke børn!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...