fredag 22. februar 2013

Bruktfunn og retro stoff = hverdagslykke!

Med en ikke fullt så samarbeidsvillig rygg, har jeg blitt nødt til å sette mine krea-prosjekter litt på vent i disse dager. Overskuddet er ikke helt til stede, men jeg vet det kommer tilbake for fullt igjen, bare jeg får summet meg litt ; ) Tiden (og smertestillende) er en god hjelp i hverdagen, for jeg kan love deg, at det går langsomt i svingene her om dagen! Alt tar så mye ekstra tid med konstante smerter, og energien er der kun periodevis. Heldigvis går det mot lysere tider, og jeg gleder meg til å kunne gå i lette sko, uten å være redd for å skli på glatte veier : ) Jada, jeg ser fremover, ingen fare ;-)

Jeg trengte litt instant happiness, og dro innom *Slappen* for å hilse på, og se om det var noe jeg kunne hjelpe til med, innimellom alt det andre som også skal gjøres i hverdagen. Det er alltid så koselig å være innom der, ikke bare er det mye spennende å se på, men også hyggelige, humørfylte ansatte, som kan bringe frem smilet hos en ♥
 
Ikke lett å gå tomhendt hjem fra en så spennende butikk (jeg ender alltid opp med å finne et eller annet der, som jeg har veldig bruk for!), og denne gangen var jeg så heldig å komme over dette fine vatteppet, i litt duse "retro-farger". 

Hvite / orange / gammelrosa blomster. Dette likte jeg kjempegodt!

Og så må jeg fortelle deg at jeg har vært så heldig å arve en hel haug med gammelt sengetøy fra 50- og 70-tallet, etter min kjære Mammas kollegas mamma. Kan du følge meg? ;-) Hun, min mammas kollega, hadde 2 hele sorte sekker fylt med gammelt sengetøy etter sin mor, som skulle kastes ut! Tilfeldigvis fikk hun så vite om at jeg samler på de gamle stoffene (takk, kjære Mamma), og tilbyr meg å overta hele molevitten. Det jeg ikke kunne bruke til å sy av, kunne jeg bare kaste / gi videre til gjenbruk. 

Overveldet over gaven, må jeg innrømme at jeg satt med en liten, kanskje barnlig, julaften-følelse, da jeg åpnet 
og tittet igjennom de 2 sekkene. Jeg endte så med å ta vare på disse fine dyne- og putetrekkene:


...og denne lilla vasen er det ikke noe spesielt med, bortsett fra at den passet så fint i fargen til disse fine blomstene. 
En vase kjøpt for 5,- på brukthandelen. Lilla og nude = så fint!

  ♥  ♥  ♥

Nå er loppe-sesongen snart her! Gleder du deg like mye som jeg gjør? ;-)

Ønsker deg en fin dag!

Klem fra Marthe 

19 kommentarer:

 1. Super skønne billeder og stof!
  God weekend
  Kh Sabrina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusind tak, Sabrina : )

   Også rigtig god weekend til dig!

   Knus Marthe

   Slett
 2. Hvor skrækkeligt med din ryg... Jeg håber virkelig at den snart er god igen!

  Samtidig, så er du da også lidt af en heldig kartoffel...
  Noget af det sengetøj ser MEGET spændende ud

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusind tak for din omtanke, Karen Elisabeth. Dejligt at få en sådan opmuntrende hilsen : )

   Ja, jeg har været rigtig heldig at modtage alt det gamle retro stof fra min mors veninde! Det er jo sådan noget man drømmer om, skal ske for en, bare at blive tilbudt nogens gamle grejer ;0) Skriv endelig, hvilke af sengetøjene du har lyst til at kigge nærmere på, så sender jeg gerne et billede til dig, og jeg deler hjertens gerne af det, for jeg får helt sikkert ikke brugt det hele selv ;-) Gør det!

   Dejlig fredag aften til dig!

   Knus Marthe

   Slett
 3. Øv øv med ryggen, håber snart du er kvik igen. Rigtig god bedring.
  Hvor er de stoffer da bare flotte...heldig heldige dig...Ü
  Rigtig god fredag Marthe.
  Kh Anja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusind tak for din omtanke, Anja. Det varmer!
   Det samme som jeg skrev til Karen Elisabeth ovenover, gjælder naturligvis også dig, og andre der måtte læse med. Hvis det er noget af stoffet på billederne ovenover der ser interessant ud for dig, så smid mig en mail, for jeg får ikke brugt det hele selv, og deler gerne et stykke eller flere med dig :-)

   Rigtig god fredag aften, Anja!

   Knus Marthe

   Slett
 4. Jeg håber så inderligt at du har det bedre kære Marthe.
  Sikke fine loppesager....hi hi kan godt forestille mig at det er svært for dig ikke at slæbe sager med hjem ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi, hi, Lene! Du har naturligvis helt ret. Rødme, rødme... Det er virkelig svært for mig, at lade være at slæbe fine sager med hjem. Meeeen, jeg har blevet mere forsigtig (jeg har ikke noget valg, haha!), så jeg ikke tager så altfor meget med hjem, som jeg ikke får brugt til noget... Bare spørg min mand, han vil (ikke) nikke bekræftende.

   Tusind tak for din omtanke. Du ved, hvorledes jeg har det med smerter, vi har nok haft det meget på samme måde. L... med l... på!

   Men, jeg nyder dagerne så godt det er muligt ;-)
   Ønsker dig en skøn fredag aften, og håber du er bedre af din hoste!

   Knus Marthe

   Slett
 5. Hvor dejligt med sådan en gave, men det lyder også som om du har brug for det. Rigtig god bedring med din ryg - jeg håber energien snart er tilbage.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ret overvældende at modtage noget så spændende, fra nogen man ikke rigtig kender selv! Jeg er rigtig glad for den perfekte overraskelse, det er klart! :0) Hvis du læser mit svar til Karen Elisabeth og Anja ovenover, så gjælder det samme naturligvis også for dig, Christina : )
   Skriv en mail, hvis du ser noget du kan bruge et stykke af!

   Og lige et spørgsmål: Sender du mig lige din adresse pr mail, så får jeg sendt dit Barbie dukketøjs-mønster til dig, en af dagerne? Hvis du nu stadigvæk ønsker en kopi af kjolemønsteret ;-)

   Rigtig god fredag aften!

   Knus Marthe

   Slett
 6. Uff Marthe, så trist å høre om den vonde ryggen som er så slem med deg:-( har selv vært helt invalid med bekken og ryggsmerter, helt forferdelig! Det tar all energi fra en! Men heldigvis, etter mange år har jeg altså fått helt fantastisk hjelp fra en spesialfysioterapeut her på Hamar, som selv har vært igjennom noe av det samme. Og via eget studie selv blitt helt frisk! Og nå drar alle gravide (og tidligere gravide som meg selv) nytte av dette...min reddende engel! I dag er jeg helt smertefri, helt utrolig! Det hadde jeg ikke trodd for 2 år siden! Håper du finner din reddende engel Marthe...føler SÅ med deg!!! Heldigvis klarer du å glede deg over små og litt større ting i livet...retrostoffer, familien :-) se fremover Marthe, så ønsker jeg deg hell og lykke, og at ryggen bedrer seg!!! Det er håp, det vet jeg!!! God fredag, vinterferie og helg (-: varme klemmer

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, søte Karine, for inspirerende og god omtanke! Det gir meg håp å vite, at du har kommet deg igjennom noe av det samme, mht til smerter, og at du i dag er smertefri! Det er jo helt fantastisk å tenkte på, at det er mulig, etter så mange år! Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette til meg. Det setter jeg veldig stor pris på :0)

   Ha en flott fredag kveld!

   Klem Marthe

   Slett
 7. Ikke spor sjovt at have ondt i ryggen, det ved jeg af erfaring :-/
  Men godt at du så kan være heldig på anden vis :-)
  God weekend og god bedring Marthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så enig, Elisabeth! Det er så frustrerende ikke at kunne hænge med i hverdagen, som jeg ville ønske jeg kunne. Heldigvis har jeg en forståelsesfuld mand og børn, der er vant til at jeg ikke altid kan klare at være med til alle slags aktiviteter! ... Det bliver forhåbentlig bedre med tid og stunder! :0) Tak for din omtanke!

   Rigtig god weekend til dig også!

   Knus Marthe

   Slett
 8. Hvor er du heldig - sikke et skatkammer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, veldig heldig har jeg været :0) Det er ikke tit man får sådan en overraskelse!

   Håber du har en dejlig uge, så langt!

   Knus Marthe

   Slett
 9. Wow, hadde jeg fått en søppelsekk full av dynetrekk, hadde hjertet mitt banka vilt :) Bedre enn juleaften!
  Superfint teppe også. Selv om jeg har vært på jakt lenge, har jeg enda ikke funnet et eneste vatteppe. Tror nesten ikke de har slike her i sør :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, bedre enn julaften ;-) Du kan tro jeg var spent her selv, da jeg åpnet de 2 sekkene med gammelt sengetøy!

   Jeg har falt over så mange retro vattepper selv, så når man faller over et, så er det stor lykke!

   Heldigvis er det snart ny loppesesong, og nye muligheter!

   Ha en fin uke videre!

   Klem Marthe

   Slett
  2. ...det skulle selvfølgelig stå: Jeg har IKKE falt over så mange vattepper selv, .... ;-) haha

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...