lørdag 19. januar 2013

Blogg-utfordring : Månedens retro-favoritt!

I dette nye året tenkte jeg å utfordre meg selv litt. En liten lek med tanke på å opprettholde en jevn krea-flyt/-flyd, midt i hverdagens mange andre gjøremål.

En gang hver måned vil jeg velge ut, og vise deg, mitt absolutte favoritt retro-stoff (ja, dem er det jo flere av!), som jeg så skal lage noe kreativt av. Hva det fører med seg, vil humøret og tiden vise! Du vet, fargen, printet, stemningen det kan gi, osv, osv...Jeg blir rett og slett i godt humør av det "rette" stoffet!


 Jeg liker jo selv å se andres lekre stoffer, så hvis du har det på samme måte med de gamle stoffene, så sleng deg gjerne med på leken! :) Det blir ingen premier, men helt sikkert en hel masse god inspirasjon! 
Blir du med? 

(Bruk gjerne bildet over, og gjør leserene dine oppmerksomme på at du kommer til å vise 
 dine retrostoff-favoritter fremover!)

Skriv noen ord under innlegget her, så samler jeg opp litt links underveis i 2013 til bloggen din, når du viser frem DITT favoritt retrostoff, og hva du har blitt inspirert til å lage av dette! 

 DETTE er min januar-favoritt! 

Det er det allerede laget en sminkeveske ut av. (Som ble gitt til min kjære tante Marit : )

Det er ikke så viktig om du får laget noe hver eneste måned, men har du det som jeg, så er det nesten litt vanskelig å la være, også! Så leken går sånn sett litt av seg selv :0)

Håper du slenger deg med på leken, og gleder meg til å se dine ♥ retro favoritter! ♥
 
Glade smil fra Marthe 

61 kommentarer:

 1. uh med bedre tid ville jeg elske at være med - men nøjes med at få set alle de skønne ting du får lavet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Sandra
   Dejligt at høre! Du må gerne være med sådan når det måtte passe ind i din timeplan! : ) Det er naturligvis intet krav, at være med hver måned, blot som det passer og som du selv lyster!

   Min tanke er at det her er en fin måde at samle og dele lidt idéer, samtidig som det, for min egen del i hvert fald, skaber et lille pusterum/undskyldning til at lave noget kreativt, når der ellers i hverdagen kan være meget rundt om, der tager fokus bort fra det at sætte tid af til det kreative.

   Du ved, når der er nevnt på bloggen, så synes jeg i hvert fald, at det nogle gange giver det sidste lille skub i rigtig retning, til at få gennemført noget man gerne vil! : )

   Skriv alligevel gerne om du får lavet noget fint i et favorit retrostof, så linker jeg videre til din blog :-)

   Knus Marthe

   Slett
 2. Fin favoritt du hadde denne månaden! Nett mine fargar:)
  Kjekk utfordring du har starta. Eg får sjå om eg kan henge meg på sånn innimellom. Hadde faktisk nettopp tatt nokre bilder av eit lite prosjekt, som kan passe til dette:) Det blir nok publisert i neste veke ein gong.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Sonja
   Mmmmm, ja, det er så vakkert et stoff! : ) Setter de kreative "grå" i sving!

   Kjempegøy om du slenger deg med på utfordringen når det passer inn i hverdagen din! Du må gjerne kopiere det øverste bildet, på den måten får vi spredd budskapet, og får med flere på leken! Det er alltid spennende å se andres retro-stoffer, og hva som trylles frem av disse! : )

   Skriv igjen om du viser frem et "månedens favorittstoff" og hva du har tryllet frem, så linker jeg videre til bloggen din via en felles liste! Greit med oversikt over favorittene ;-)

   Fin helg videre til deg!

   Klem Marthe

   Slett
 3. ej hvor er det bare en god idé kære Marthe. Hvor jeg glæder mig til at følge med i alle dine fine stoffer og sager :). Tænker på også at kaste mig ud i din udfordring; det kan jo "bare" være små ting, der sys i hver måneds yndlingsstof. Jeg trænger sådan til at sidde ved symaskinen....og nu hvor jeg er ved at få en træls hækle-albue og skal holde lidt igen med hækleriet....jaahhh så er udfordringen din jo totalt oplagt ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Taaak, kære Lene! Og JA, slæng dig endelig med, når du måtte have lyst! Det er precis som jeg tænker, at det behøver ikke være de største projekter der tæller med, tvært imod. Det er jo bare så skønt at se de mange smukke stoffer blive forvandlet til noget nyt, måske bare en sjov detalie. The more inspiration, the better.

   Ps! Du laver uanset nok af ting i løbet af ett år, til at være med på sådan en leg i mindst 5 år fremover! ;-)

   Kh Marthe

   Slett
  2. Hej Marthe...

   Jeg vil gerne være med i din leg, har efterhånden så mange skønne stoffer på hylderne at det kunne være sjovt at vise dem frem på en anden måde... - går lige i tænkeboksen og ser hvad jeg kan finde på inden måneden er omme...

   Slett
  3. Hej Rikke
   SKØNT du vil lege med!! Jeg glæder mig til at se dine favoritter, og hvad finder på med dem! Jeg laver lige en liste, som jeg får op her på bloggen inden længe, så folk finder link ind til din blog herfra i forbindelse med dine kommende "månedens retrofavorit" : )

   Rigtig god weekend videre!

   Knus Marthe

   Slett
 4. Virkede min symaskine, så var jeg gerne med...

  Men den driller mig stadig *suk* Er bare ikke så od til alt det med trådspænding...

  SvarSlett
  Svar
  1. Øv, Karen Elisabeth! Super ærgeligt med en symaskine der ikke virker!
   Hvis du skulle få repareret den i løbet af året, så er der altså ikke for sent at være med på legen ;-)

   Man behøver jo egentlig ikke hellere at sy noget, der er jo så mange muligheder med de smukke retro stoffer: Bruge til møbler, bruge istedenfor tapet til små-projekter, osv. Det vil jeg selv forsøge mig på i det nye år! ;-) Tak for inspiration, selv om du ikke selv er med i den første omgang ;-) Hi, hi.

   Rigtig god weekend videre!

   Knus Marthe

   Slett
 5. ok jeg har tænkt så meget og fundet ideer frem...har endda lavet en fysisk mappe med stof og ideer for hver måned. Jeg hopper med på legen og satser på at blogge om det i morgen. må jeg låne billedet? Kan ikke stå for en udfordring og jeg kunne godt tænke mig at få brugt noget af al den fine retro-stof :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Lene
   Sikke en god idé med at lave en mappe med lækre stoffer + idéer til hvert enkelt stof! Det vil jeg da også gøre! :-) Hey, hey! SÅ er vi da i gang med god inspiration allerede! Super!

   Det er meningen du skal låne billedet, for at få flere med på legen! ;-) Det vil jeg skynde mig at skrive i indlægget. Jo flere idéer, jo bedre og sjovere, ved du :)

   Rigtig god dag videre!

   Knus!

   Slett
 6. jeg er med og laver et indlæg i næste uge ... jeg har en masse stoffer jeg kan vise frem og hvis jeg har tid laver jeg noget ud af det hen af vejen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Helle
   Hvor skønt at du også er med! Ja, det er da en god måde at udfordre sig selv lidt, og så få lavet noget fint ud af de mange lækre stoffer, der efterhånden ligger og råber efter at blive til noget nyt og fint! ;-)

   Jeg glæder mig til at se dine mange fine stoffer, og hvis du får lavet noget hen ad vejen, jubiiii!

   Dejlig dag videre!

   Knus Marthe

   Slett

 7. Jamen, jeg er da også med! Jeg har masser af yndlingsstoffer og masser af projekter inde i mit hoved - og nu, hvor jeg går på barsel lige om lidt - så har jeg vel også masser af tid?!? ;-)
  Jeg linker fra min blog og skal nok gøre lidt reklame for udfordringen, når jeg kommer så langt.

  Kh
  Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Anna
   Hvor dejligt at du bliver med på legen! : ) Jeg er godt klar over at du har mange lækre stoffer, så jeg er allerede spændt på at se, hvilke lækkerier du finder frem fra gemmerne i tiden fremover! :-)

   Glæder mig til at lade mig inspirere af dig!

   Knus Marthe

   Slett
 8. God idé Marthe
  Jeg bliver da også nødt til at være med
  Oplagt chance for et skub til at komme videre med bloggen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herligt, Elisabeth! :D
   Jeg vil glæde mig til at se dine retrostof-favoriter i de kommende måneder, og hvad du finder på med dem!
   Dejligt, at du tager udfordringen! Det er nemlig lidt nemmere at få sat tid af til at få lavet noget, når man først har "sagt det højt", synes jeg også selv! ;-)

   Jeg kigger forbi din blog! :)

   Knus Marthe

   Slett
 9. så har jeg lavet et lille indlæg her
  http://belladotte.blogspot.dk/2013/01/blogleg-1.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Helle
   Det ser rigtig fint ud! Og et skønt stof du har fundet frem! : )

   Knus Marthe

   Slett
 10. Dette så ut til å være en god ide. Vil gjerne være med på dette. Er så glad i disse fargerike stoffer som har en hel historie med seg.
  Her er mitt innlegg;) http://redoir-gjenbruk.blogspot.no/
  Hilsen Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Hege
   Så flott at du slenger deg med på leken! : ) Det er nemlig så fint å se de gamle, vakre stoffene vekkes til liv igjen, i form av noe nytt og fint! Der deler vi bestemt interesse! ;-)

   Jeg kikker innom deg med det samme!

   Klem Marthe

   Slett
 11. Super idé - jeg er med!

  Og 1000 tak, for din søde kommentar på min blog - det var faktisk sådan, at jeg opdagede din blogudfordring, fordi jeg lige måtte et smut forbi ;-)

  KH
  Laila

  SvarSlett
  Svar
  1. Ej, hvor sjovt, Laila! : ) Dejligt du er med at lege! : )
   Jeg glæder mig til at se dine smukke retrostoffer, og hvad der kommer ud af dem!

   Rigtig god aften videre!

   Knus Marthe

   Slett
 12. Det var da en fantastisk udfordring, jeg er helt sikkert med:) Og rigtig god idé med at få igang i ynglingsstofferne, så de ikke bare ligger og samler støv på hylderne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Mia
   Dejligt du har lyst til at lege med :D Det er netop dét jeg tænker, at med så mange smukke stoffer rundt om, så ville det være sjovt at udfordres til at få lavet noget fint og nyt af favoritterne! Og med så mange med samme interesser, så er det da kun ekstra sjovt at se hvorledes andre tolker de smukke mønstre og farver : )

   Jeg har allerede opdaget flere "nye" blogs, som jeg da bestæmt kommer til at kigge med videre hos! Bonus!

   Glæder mig til at se dine favoritter fremover!

   Knus Marthe

   Slett
 13. hej søde Marthe! - du er da fuld af gode ideer:-)
  jeg vil da rigtig gerne være med..:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej du søde Marlene :-)
   Dejligt du synes om min lille blog-udfordring! Og endnu bedre, at du også vil være med! :D
   Du har da også for mange lækkerier, som jeg vil glæde mig til at se mere til fremover!

   Dejlig aften videre til dig og dine!

   Knus Marthe

   Slett
 14. Dette vil jeg gjerne være med på.
  Har så mye stoffer i hyllene, så har prøvd meg med en kjøpestopp for å slanke lageret litt. I vinter har jeg prøvd å bruke opp litt ull og fleece, siden det ruver så i hyllene (også er det jo årstiden for det)
  Det vil si at det ikke er blitt sydd noe av retrostoffene mine, men nå som det går mot vår, er det jo supert med en utfordring for å komme igang med dem og.
  Må jo bruke litt før loppe- sesongen begynner igjen:)
  Så jeg tar imot denne utfordringen med åpne armer.
  Superfin blogg du har forresten:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Trine
   Så fint at du fant meg, og at du slenger deg med på leken : )
   Ja, det er nemlig en god følelse å få klippet litt i, og brukt, de vakre retro stoffene som bare ligger og pynter på hyllen!
   Jippi, loppesesongen, ja! Det blir gøy! :D

   Jeg har vært innom bloggen din, og gleder meg til å se retro-favorittene dine i tiden fremover!

   Klem Marthe

   Slett
 15. Hej Søde Marthe...

  Jeg bliver nød til at være med... Nu har jeg en undskyldning for at få lavet noget i alt fine retro stof det ligger på hylderne...Smile Lone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej søde Lone

   Ja, det bliver du da nødt til, nu du har så mange lækkerier, der ligger og vænter på at blive til noget nyt og fint ;-) Så har jeg da endnu en god grund til at være glad i aften, for at du er med! : )

   Knus Marthe

   Slett
 16. Smukt, smukt - jeg elsker også retrostof - og vil gerne være med i januars blogleg. Egentlig er jeg så glad for retrostof, at jeg ikke nænner at klippe i det - bedst stof er de dynebetræk, som hele familien bruger med stor glæde.

  Kh Bodil

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Bodil
   Vi er vist i samme båd, når det kommer til at ælske de smukke retrostoffer! : ) Jeg har det lidt på samme måde som dig, nogle af betrækkene ender op som det de i udgangspunktet var lavet til: på sengen!

   Skønt at du alligevel tager imod udfordringen, og jeg glæder mig rigtig meget til at se dine smukke retro stoffer : )

   Jeg linker til din blog : )

   Knus Marthe

   Slett
 17. Jeg prøver lige en gang til, men jeg synes virkelig at denne leg ser spændende ud og tager imod udfordringen. Jeg har ikke vildt mange retro stoffer men jeg har en masse andre lækre stoffer som skriger på at blive brugt til noget kreativt :o)

  Hilsen Jane (www.frkpoulsen.blogspot.dk)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Jane
   Det er fuldt lov at være med (ha, ha, naturligvis), selv med en lille smule retro stoffer : ) Det er ikke mængden, det kommer an på, men den gode inspiration!

   Jeg vil glæde mig til at se hvad du bliver inspireret til at lave, av dine smukke stoffer, og X´er fingre for at der sniger sig noget retro noget indimellem ;0)

   Knus Marthe

   Slett
 18. Stadig Januar- Hurra..
  Så kan jeg vist også lige nå at melde mig under fanen af dem der gerne vil være med...Sikke en FAntastisk herlig ide!
  GLÆDER mig til at sætte igang og GLÆDER mig til at følge lidt med i hvad der bliver fremtryllet rundt omkring:O)
  bum bum bum...

  jeg har lånt dit billed og linket til udfordringen og også linket via sidebaren..
  og så laver jeg et indlæg et af meget snart kommende dage..
  god aften
  Smil fra RIkke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Rikke
   Hurra, hvor flot at du også tager udfordringen :-) Det bliver skønt at se dine retrofavoritter i tiden fremover! TAK for at du kigget forbi, jeg kigger forbi dig med det samme, og linker til din blog : )

   Rigtig god aften også til dig!

   Knus Marthe

   Slett
 19. Ih, hvor er det en god idé!! Jeg har samlet en lille bunke retrostoffer efterhånden, men jeg er så forsigtig med at få det brugt. Jeg hopper med på udfordringen - selvom det først bliver fra februar. :)
  I øvrigt en meget fin favorit for Januar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Super du er med, Lola! Måske er bliver den lille udfordring her, en god undskyldning til at komme i gang med at klippe lidt i de smukke stoffer : ) Alle er naturligvis velkomne til at være med, uanset hvilken måned det passer at komme i gang :0)

   Jeg linker til din blog :)

   Knus Marthe

   Slett
  2. Ja, det er nok det her 'spark' jeg har manglet for at komme igang. :-)
   Tak for link og velkommen til min blog. :-)

   Slett
 20. Så god ide. Trine med bloggen Trinepinesin utfordret meg til å være med og siden det ikke er noe press om å lage noe hver gang (kanskje jeg ikke har noe stoff å vise fram hver måned heller) vil jeg gjerne være med på dette så langt det lar seg gjøre. =) Spennende å se hva de forskjellige får laget av alle de flotte retrostoffene. =D
  Hilsen Tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tone : )
   Kjempekoselig at du slenger deg med innimellom, når det måtte passe for deg! Dette skal være gøy, og jeg tenker at det å melde seg på en felles utfordring, vil sette de små kreative i sving, enn om man kanskje ikke hadde nevnt det på bloggen. Jeg har det i hvert fall sånn, at jeg lett utsetter mine mange planer til en annen gang.. ;-) Men når det er nevnt på bloggen, så blir jeg allikevel skubbet litt i riktig retning med tanke på å få gjennomført en del av det jeg har satt meg fore :-)

   Gleder meg til å se hva du finner frem underveis!

   Ha en fin kveld videre!

   Klem Marthe

   Slett
 21. What a lovely fabric! I´m so happy I found your blog, it´s full of wonderful ideas!

  SvarSlett
  Svar
  1. HI Susi
   I`m happy you found my blog :) Thanks for your sweet words!

   Best wishes
   Marthe

   Slett
 22. Hej Marthe,
  fandt lige din blog. Sikke en god leg, jeg tror dog at jeg kigger med fra sidelinjen, da mine sykundskaber ikke er helt som jeg gerne ville. Kh. Marlene

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marlene
   Velkommen til, skønt at du giver lyd fra dig :)
   Du er velkommen til at kigge med fra sidelinien! :0) Men der er også lov at kaste sig ud i det, i løbet af året, hvis du nu pludselig skulle få lyst! : )

   Det er ikke størrelsen/sværhedsgraden på det der bliver lavet, der betyder noget, ej hellere om man får lavet noget hver måned. Men jeg håber du bliver inspireret til at sy noget fint i tiden fremover :)

   Rigtig god weekend!

   Knus Marthe

   Slett
 23. Her er mitt bidrag denne månaden: http://sonjafraasunnfjord.blogspot.no/2013/01/manadens-retrostoff.html
  Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 24. Jeg er helt ny i det her blog-land, men jeg syntes, at det lyder som en rigtig sjov idé med denne retro-stof-udfordring og jeg vil gerne være med.

  Tror lige jeg kan nå at få lavet mit første projekt inden vi går ind i februar... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ann-Katrine
   Hvor flot at du er frisk på en udfordring :-) Du skal være velkommen, og jeg skynder mig at linke til din blog over dem der deltager, så andre interesserede kan finde dig og kigge med hos dig i tiden fremover : )

   Glæder mig til at se dine retro-favoritter i tiden fremover! (Og du, ikke stres med at få lavet noget, du tager det som det passer ind i din timeplan ;-)

   Knus Marthe

   Slett
  2. Den sidste dag i januar måned :-) Her er linket til mit bidrag:
   http://mummadesign.blogspot.dk/2013/01/blomsteralf.html

   Slett
 25. Hei! Kom over denne utfordringen helt på tampen av måneden, og ønsker å være med, for dette ser ordentlig morsomt ut!!!
  Mitt bidrag: http://klestrollet.blogspot.no/2013/01/manedens-retrostoff.html

  Utrolig koselig blogg du har!!! Legger meg til som følger, jeg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Klestrollet : )
   Så flott at du slenger deg med på leken! Jeg har vært inne på bloggen din og kikket, og stoffet du viser frem som din Januar-favoritt er virkelig RETRO-flott! :D

   Gleder meg til å se hva du viser frem og finner på fremover!

   Skynder meg å linke til bloggen din, så flere kan se hva du lager og viser frem : )

   Klem Marthe

   Slett
 26. Super fin stof du viser frem og og god ide med en retro udfordring. Jeg vil gerne være med og har lige lavet en lidt forsinker januar retro favorit indlæg. Jeg glæder mig til at følge med i udfordringen fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Jeannett
   Hvor er jeg glad for at du også er med på legen! Jeg glæder mig virkelig til at se dig vise frem dine mange skønne retro stoffer :D

   Sejt at du nåede at få lave noget at vise frem sådan lige med det samme,-det er virkelig nogle skønne ting du har lavet.

   Jeg skynder mig at linke til dig, så andre nemt kan følge med på hvad du laver i tiden fremover.

   Rigtig god weekend!

   Knus Marthe

   Slett
 27. Sikke en god idé...:) Jeg ville ønske, jeg havde mere tid til symaskinen - så var jeg klart med.. Vender tilbage, hvis jeg får overskuddet til at lege med..;)
  Kh Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne
   Dejligt at du synes om idéen : ) Jeg forstår dig godt mht til det med tiden, og du ser det bare an, om du synes du får overskuddet til at lege med i løbet af året. Det er lov også at blot være med på at vise frem de lækre stoffene du har, og så lave noget indimellem, når tiden er til det!

   Rigtig god weekend!

   Knus Marthe

   Slett
 28. I would love to join,thats all i do make clothes and more out of vintage cloth

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Bathseba
   I`m so glad you found my blog, and you`re very welcome to join the Retro fabric blog game! I`ll put your blog on the "Retrostoff-utfordingen" list on my blog, so other interested easily can find you, and see what you`ll be making during 2013! : )

   Have a nice weekend, and happy easter!

   Hugs,
   Marthe

   Slett
 29. The app supports i - OS4 multitasking, which keeps connections to chat rooms open for 10 minutes after the app goes into the background.
  There are many people who love this kind of food and therefore.
  Featuring bits on writing, writers, books, and literature, Lit Bit will fulfill your literary longings.


  my site chatroom

  SvarSlett
 30. Very good blօg! Do you have any tips for aspiring
  writers? I'm hopping to start my own blog soon but I'm а
  little lost on еverything. Would you recommend starting with a free
  platform like Wordpгess or go for a paid option?Тhere
  are so many choikces out there thatt I'm completely overѡhelmed ..
  Any suggestions? Cheеrs!

  my weЬpaɡe - traffic school

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...