tirsdag 27. november 2012

Har du noen gode male-tips?

Jeg har flere prosjekter som bare ligger og venter på å bli gjort (kjenner du deg igjen?) :0) Blant disse, så er det et par ting jeg gjerne skulle ha malt. Pg.a været nå (kaldt, regn, snø, vind, osv) har jeg ikke veldig lyst til å stå utendørs å gjøre dette, og her har vi bare en carport som ville være egnet til slike prosjekter. Med min manglende erfaring på dette med å male ting, så lurer jeg derfor på om det er noen av dere flinke damer i bloggland, som vet om det kan la seg gjøre å stå innendørs og male ting, jeg tenker på mht til lukt, og evnt. om du kan anbefale en maling som er egnet til innendørs maling nå på denne tiden av året? 

Jeg har jo ikke lyst til å la vinduer og dører stå åpne så ALTFOR lenge av gangen nå som det er så kaldt 
(jeg tenker hvis det jeg maler må tørke i flere døgn i strekk?) ....

Så hvis du har litt erfaring med maling av møbler og interiør, og har noen gode male-tips å komme med, 
så er jeg lutter øre! :)

Jeg tenker at noe av det jeg maler, etterfølgende skal få litt fin tapet på seg, og viser (for syns skyld) frem noen av de fine tapetene jeg har. De fleste er fra Junette, etter at jeg var så heldig å vinne hennes *retro-tapet give away* og noen har jeg kjøpt av henne. 

♥ Mmmmums! ♥


Håper du vil ta deg tid til å legge igjen noen gode tips :)

Glade smil fra Marthe 

5 kommentarer:

 1. Hej, du kan da fint male dine møbler indendørs, det kræver selvfølgelig at du lufter lidt ud, men det afhænger meget af hvor meget du maler af gangen, hvis du har et værelse hvor tingene kan stå uforstyrret så er det selvfølgelig rigtig fint, malede møbler bør stå og hærde i 4-6 dage inden de tages i brug.
  Nu går jeg ud fra at vi IKKE taler om spray maling for det ville jeg aldrig bruge i de rum hvor jeg opholder mig i.
  Du skal bruge en grund maling og en alm plastmaling, en pensel og event en lille skumrulle. Nu afhænger rigtig meget også af hvordan underlaget er på det du skal male, noget skal have spærregrunder, noget hæftegrunder.
  Du skal også tage stilling til om du vil have glans eller mat overflade.
  Vær også opmærksom på at hvis du vil sætte tapet på et gammelt møbel som har stået i et røgfyldt rum eller som er farvet med bejdse, så kan du få mørke udtræk på papiret hvid du ikke har grundet med en god spærregrunder.
  Måske man skulle overveje at lave en lille bog om det her emne:O) nå men det var lidt gode råd her fra Fantast-fabrikken.
  Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Fantastisk, Eva! Umiddelbart så har jeg 2 spejl, og Albas nye børneseng (se her: http://www.arvingencom.blogspot.no/2012/11/da-har-alba-fatt-ny-seng.html), alt i ubehandlet træ, der skal under penselen, og få tapet på. Her ryges ikke, blot til info med tanke på det du skriver om hvilket underlag man bør vælge.

   Jeg har et par spørgsmål til sengen: Hvad med tørketid for denne, inden Alba kan begynde at sove i den? Og hvor mange lag maling tror du det vil gå med, når udgangspunktet er som det er, ubehandlet?

   TUSIND TAK for din kyndige vejledning! Det er GULD!

   Knus Marthe

   Slett
 2. Hei!

  Jeg vil anbefale Jotuns maling LADY supreme finish. Jeg tror den er en
  vannbasert oljemaling. Dvs alle de gode egenskapene til olje; lett å jobbe med, jevnt resultat og slitesterk. I tillegg egenskapene til vannbaserte malinger; luktsvak, tørker raskt og lett rengjøring til slutt.
  En maling jeg har ventet lenge på. Rett og slett forelsket!
  Grunning i samme merke er å anbefale. Den nye kvist og sperregrunningen
  liker jeg godt.

  Dette ser ut som en reklame, men jeg har rett og slett malt
  i mange år. Ble litt lei når malingen skulle bli mer miljøvenlig og mange dårlige eksemplarer dukket opp som ga dårlig resultat.

  Med den nye malingen har det blitt gøy igjen og skal sette i gang med å male
  flere møbler i stua.Kanskje før jul hvis tiden strekker til, (...og jeg kan få bestemt meg for farge...)

  Lykke til :-)

  Alene

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Tusen takk for gode tips om maling! Ser litt ut som reklame, ja, men jeg biter på, jeg! :0) Høres ut som en kjempefin og god maling, som jeg helt klart vil prøve!

   Ha en fin helg!

   Klem Marthe

   Slett
 3. Nøøøj mums!! nogle fine tapeter! :D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...