torsdag 23. august 2012

Jeg blir nok aldri konditor..

Tusen takk for koselige hilsener til Alba i går! Bursdagen var veldig koselig, og Alba koste seg med besøk og lek og gaver. Uki-kaken ble laget, til ære for den lille Uki-fan :-) Min venninne tok på seg jobben å lage selve Uki-figuren, og det er jeg VELDIG takknemlig for, da jeg må innse, at jeg nok aldri kommer til å bli noen konditor, heller ikke i nærheten..


Min tålmodighet med kreative ting er stor, sying og tegning og andre ting går greit. Men denne kake-massen, ja visst var det gøy. Men SÅ nervepirrende! Først var det kakebunnen. Ble den for fuktig? Så var det kremen. Er den passe tykk, og ikke for søt? Og så var det fyllet (det gikk greit). Og marsipanlokket. Det ble først for tynt, så jeg måtte gjøre det på nytt. ...og det var ca. her min tålmodighet ble satt på en prøve. Midt på natten. Jeg vurderte sterkt å ringe tidlig neste morgen å bestille en standard (og garantert perfekt!) kake fra bakeriet, men synes det ville være litt synd, siden jeg først hadde bestemt meg for å prøve å lage denne til ære for Alba. Synes det ville være synd å sitte der med en ferdiglaget Uki-figur og masse, masse (dyre) ingredienser, og så bare gi opp. SÅ, jeg sov på det natten over. Og jammen ble det ikke laget en kake, ikke perfekt, men fin nok, og så ble den faktisk god i tillegg ;-) Kanskje det er dette som er grunnen til at vi gidder å bruke litt ekstra tid på å lage ting selv, de blir ikke nødvendigvis alltid perfekte, men gir til gjengjeld en ekstra god følelse av å ha utfordret seg selv littegrann, og en følelse av mestring? 
Men neste gang baker jeg ikke kaken selv. Tror jeg.

Ha en fin torsdag!

Smil fra Marthe 

Ps! Albas kjole kommer fra dyktige Célines hånd, som står bak det danske merket Strawberryflavor. Det er virkelig et av mine danske favorittmerker innen barnetøy, og du finner bloggen hennes her
Absolutt verdt en titt : )

18 kommentarer:

 1. Jeg synes din kage er blevet så fin... Jeg kunne ikke lave den bedre.. og Tillykke med pigebarnet..
  Kh. Lone

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lone
   Tusinde tak. Du er så sød. Og tak for lykønskingerne! :)

   Kh Marthe

   Slett
 2. nøj altså hvor er det blevet en fin kage. Godt kæmpet ;D.
  Jeg kan godt li' at bage kager, men det der med at dekorere dem.....DÈT har jeg ikke tålmodighed til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lene
   Tak for dine fine ord om kagen,-for ja, det føltes lidt som en kamp, at få den færdig lavet ;-)

   Smil fra Marthe

   Slett
 3. Sikke en skøn kage :-). Det slap du da godt fra, trods besværet med den. Kjoleb din datter har på er også ganske skøn!
  Tillykke med hendee :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Didde Louise
   Skønt at høre, tusind tak! Men jeg må nok hellere holde mig til at sy, tror jeg.. ;-)

   Ja, kjolen Alba har på, ved du jo sikkert hvor er fra ;-) Jeg skal skynde mig at tilføje det i mit indlæg, hvor den er fra, for lidt reklame fortjener den faktisk, den skønne sag ;)

   Kh Marthe

   Slett
 4. STORT tillykke med skønne Alba - sikke da en smuk pige! Kagen ser meget vellykket ud og jeg er imponeret over så fin den er.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Christina
   Det er så rart at høre! :D Jeg har jo ikke vist billeder af mine børn før nu, men det er lidt svært at blogge og skrive om hvad der sker i min hverdag, uden at nogle gange vise et billed af dem, der skrives om ;) Så fra nu af, så kommer der lige et billed i ny og næ, også af menneskerne bag ;)

   Kh Marthe

   Slett
 5. Hvor er hun sød, din lille Alba, stort stort tillykke med hende! Og jeg synes altså at din kage er flot!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Pernille
   Tusind tak for lykønskningerne! Og for kage-kompliment ;) Det er så skønt med blog-land, at hvis man har knoklet lidt for at få til noget, når man så deler det med andre, uanset resultat egentlig, så bliver man ligesom peppet op, med klap på skulderen, eller ros, for den sags skyld!
   Skønt :-)

   Smil fra Marthe

   Slett
 6. Hvor er det en fin kage din lille Alba fik. Synes den er super flot.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Englen
   Det er så rart at høre, Alba blev også så glad for den (eller i hvert fald for at puste lysene ud, samt Uki-figuren!) Hun ville efterfølgende have et stort stykke kage, samt hele Uki-figuren! Kagen blev ikke spist. Hellere ikke Uki ;-)

   Smil fra Marthe

   Slett
 7. tillykke med din datter og jeg synes kagen er fin :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Helle
   Tusind tak for lykønskinger! Dejligt at høre, at du synes om kagen! :D
   Jeg har tænkt på dig og det fine dukkehus, som vi er rigtig glade for her. :) Det kommer et indlæg om det med tiden, når jeg en gang får lavet det som jeg har tænkt! Alle de planer.. ;-)

   Smil fra Marthe

   Slett
 8. Den er virkelig fin :) og tillykke med hende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej!
   Den er fin nok, men hold da op, sikke nogle lækre, smukke kager du selv har lavet! :D Wow, siger jeg bare! :)

   Tusind tak for lykønskninge!

   Smil fra Marthe

   Slett
 9. Svar
  1. Hej Kathrine
   Tusind tak for din søde kommentar ;)
   Dejlig weekend til dig!

   Kh Marthe

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...