onsdag 2. oktober 2013

Må ta meg sammen!

SÅ gikk det igjen flere dager innen jeg fikk skrevet et nytt blogginnlegg. Det er ikke fordi jeg streber etter, eller har 
hatt for vane å skrive så veldig ofte, men jeg kan allikevel merke at bloggen trenger til litt frisk pust, og litt mer engasjement. Både fra min egen side, men også som bl.a Mette//Kirkesjov og Mie//Pralerier nylig har skrevet om, at bloggland i det store og det hele lider litt under manglende synlig engasjement fra OSS. Det gjelder naturligvis ikke alle, langt i fra, men vi er mange som har dabbet litt av både med tanke på å titte innom hverandre, og huske at det å legge en kommentar gjør det så mye morsommere å bruke tid på å blogge. En god blogg kommer ikke rekende på ei fjøl, det krever tid, engasjement og ikke minst lidenskap. For det TAR tid å blogge, og etter at bl.a Instagram har fått fotfeste (forståelig nok!), innrømmer jeg glatt at tiden og overskuddet jeg har til rådighet i løpet av et døgn, ikke alltid 
strekker til. Man har et (travelt) liv utenom de digitale medier, sånn skal det være. 


Men, hva må til for å få pustet liv i etter hvert småhaltende blogger (og bloggere)? Vi er kanskje flere som er enige i 
at vi først må starte med oss selv, nemlig å bli flinkere til å ta oss tid til å legge en kommentar, svare på hyggelige kommentarer (jeg føler meg truffet!), og kanskje på denne måten motivere hverandre til å fortsette denne hyggelige, tidkrevende, sosiale delen av hverdagen. 

For meg er det verdt den ekstra tiden og innsatsen, for bloggen gir så mye, både det å ha en personlig dagbok, hente inspirasjon, gi inspirasjon, oppmuntring og det å være så heldig å få være en del av et kreativt MANGFOLD. Her i bloggland betyr ikke ting som f.eks avstand, alder, sosial status, helse, og andre ting som irl kanskje setter grenser, noe. Her stiller vi alle på lik linje, og vi står fritt til å følge dem vi ønsker, og det synes jeg (også) fortjener den lille ekstra innsatsen det er å fortelle hverandre at vi setter pris på dette fine pusterommet i hverdagen
 
Ønsker deg en kjempefin uke videre! 

..Og jeg kan røpe at du i neste blogginnlegg herfra, vil få oppskriften på verdens beste saus! ;-) 30 kommentarer:

 1. Også en god uge til dig! Tak for en inspirerende blog. Det gør ikke noget, at der er perioder med få blogindlæg. Jeg bliver inspireret alligevel. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for din positive hilsen, Christina, det er dejligt at vide, at du finder inspiration her, også selv om jeg ikke altid har tid og overskud til at poste indlæg så tit : )

   Kan du have en rigtig god uge videre!

   Knus fra Marthe

   Slett
 2. God uge til din Marthe... : )
  Kh Anja.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for det, søde Anja, og lige over! : )

   Knus fra Marthe

   Slett
 3. Dejlig uge til dig, søde Marthe:) Jeg vil glæde mig til opskriften:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen, Elisabeth! Det samme til dig <3 Mmmm, hvis du er glad for smør, så kan du roligt glæde dig til opskrift ;-)

   Knus til dig!

   Slett
 4. Og en skøn uge til dig. Jeg er enig i at antalet af kommentarer er dalet og det er da lidt ærgerligt, men det kan altså godt more mig lidt at SÅ mange sidder tilbage med den oplevelse at de savner kommentarer, for de (nogle af dem) lægger nok også selv færre kommentarer, og så kan man jo nok kun forvente samme adfærd fra andre:-) Jeg synes antallet af kommentarer er steget igen, så det nyder jeg. Jeg er, i perioder, over en uge om at give respons på de kommentarer, der bliver lagt på min blog og det synes jeg ikke selv er godt nok, men jeg forsøger så vidt muligt at få svaret alle, for jeg synes netop kommunikationen er vigtig. På nogle få blogs synes jeg faktisk ikke man "får" andet fra bloggeren end indlægget - det jeg mener er at de sjældent kommenterer på blogs (eller også bare ikke på nogle af de blogs jeg følger) og heller ikke så ofte svarer på kommentarer på deres egen blog - den adfærd er jeg ikke så meget til. Jeg har selv mindst 25 indlæg om måneden, men det er bestemt ikke antallet af indlæg der gør om jeg har lyst til at følge med på en blog - det betyder noget om jeg kan fornemme personen bag bloggen og så er et indlæg om ugen altså helt fint for mig. Men det er selvfølgelig individuelt hvad man gerne vil med blogland. her bliver jeg ihvertfald hængende - du er altid sød og deltagende og dine indlæg er inspirerende.
  K.h.
  Christina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Christina

   Du har jo så evig ret :-) Jeg vil blot indskyde, at mit eget indlæg i debatten nu mindst lige så meget var en opsang til mig selv som til nogen andre :-)

   Kh. Mette

   Slett
  2. Kære Christina
   Tak for din reflekterede hilsen. Jeg sidder med de samme tanker og den samme oplevelse som dig mht til kommentarer vs egen aktivitet, og for min del handler det ikke så meget om antal kommentarer, men om min egen respons på de søde kommentarer der bliver lagt på min blog. Så i tiden fremover vil jeg blive meget mere aktiv mht til det at sætte af tid til at besvare hilsner : ) Med efteråret over os, bliver jeg nok også mere aktiv mht til blogrunder, der har jeg bestemt også lidt at indhænte.. Og i lige måde, Christina, du inspirerer også mig, og jeg synes bestemt du er en af dem som har været aktiv og deltagende, også efter IG`s indtog : )

   Kan du have en rigtig god uge videre!

   Knus fra Marthe

   Slett
 5. jeg skal også være bedre til at kommentere synes ellers ligger en del hist og pist og Christina du har så ret i den første del af din kommentar :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Helle
   Jeg synes bestemt du er en af dem der er aktiv her i blogland, og jeg er sikker på at alle dem (inkl mig selv) der genkender tendensen her i blogland, ved på hvilke punkter de (vi) hver især burde blive bedre. For min egen del, handler det meget om at blive bedre på at besvare søde kommentarer inden rimelig tid. Efteråret gør nok også sit til at jeg bliver mere aktiv med blog-runder også ;-)

   Kan du have en rigtig god uge videre!

   Knus fra Marthe

   Slett
 6. Smukt billede <3.
  Jeg elsker at kigge med på din blog, for billederne og teksten er altid dejligt inspirerende. Gid jeg selv kunne få min blog op på samme niveau.
  Med hensyn til kommentarer. Jeg er heller ikke altid selv så god til at skrive kommentarer, men øver mig i det :-). September var en travl måned og jeg fik ikke skrevet meget hos mine medbloggere, men nu er overskuddet ved at vende tilbage og jeg husker på, hvad blogland egentligt handler om; at vi kan inspirere og hjælpe hinanden. Det er jo et socialt medie og det betyder så meget med kommentarer, så vi kan fornemme hinanden bag skærmene. Bloggen, er for mit vedkommende, ikke blot et udstillingsvindue til mit krea-univers.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen, Lene. Jeg synes da bestemt du er en af dem der holder liv i blogland, både med indlæg og søde kommentarer. Mht til det at besvare kommentarer, så er vi nok flere om at burde blive bedre til det. Det er altid rart med en kommentar til kommentaren! ;-) Det er fint, synes jeg, at debaten om aktiv deltagelse bliver bragt på banen, efter en noget "død" periode her inde, det giver måske det lille skub og opmuntring i rigtig retning, for mange (inkl mig selv) :-) Helt enig med dig, i at bloggen er så meget mere end et udstillingsvindue!

   Dejlig aften til dig, kære Lene!

   Knus fra Marthe

   Slett
 7. Heisan Marthe
  Fint innlegg og mye gjenkjennbart. Etter instagrams inntreden er det blitt merkbart mer stille på bloggene rundt og ikke minst på kommentarfronten. Synes det er synd, for personlig foretrekker jeg et blogginnlegg med god tekst og store fine bilder foran instagram.
  Samtidig er respons og kommentarer som bensin for en blogger og det er litt demotiverende om en pøser ut innlegg og det bare blir en envis-kommunikasjon.
  MEN, jeg har ikke tenkt til å slutte bloggingen, jeg elsker jo å blogge!
  Leste du Ulla Lullabys innlegg i går forresten som tok opp samme tema??
  Ha en strålende dag, Marthe!
  Klem fra Kaspara (og bildet for dagen var vakkert!)

  SvarSlett
 8. Jeg skal også selv bli bedre på respons, merker jeg har blitt litt sløvere selv også, det skal sies!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Kaspara
   Takk for tilbakemeldingen. Ja, det er visst mye gjenkjennbart for mange bloggere nå for tiden (inkl meg selv), og det er ingen tvil om at vi selv må ta i et tak for å få opp aktiviteten her igjen, hver og en på forskjellige områder, naturligvis. Jeg elsker jo Instagram, og tror at bloggland i tiden fremover blir preget av at veldig mange med blogg, også benytter seg av dette. Men derfor er det et fin påminnelse om at hvis bloggene skal leve videre, så må vi alle ta i et tak, og legge igjen spor hos hverandre, og for min del, bli bedre til å svare på de koselige kommetarene som andre legger igjen hos meg. Det er jo derfor vi er blitt så glad i å bruke Instagram, hurtige tilbakemeldinger i hverdagen, og det er jo nødvendigvis også gjeldende for bloggene :0) Jeg tenkte på dine ord om kommentarer på blogginnlegg, da jeg skrev dette innlegget! : ) At kommentarer er som bensin til bloggmotoren! Du har så rett.

   Jeg har lest Ullas, Lines, Mies, Mettes og flere andres innlegg om samme tema, og det er så oppmuntrende å vite at det er mange som nå har fokus på å "ta seg litt sammen". Det kan jo kun bli bedre av sånt noe ;-)

   Ha en strålende fin kveld, Kaspara! Håper vi sees i løpet av høsten! : )

   Klem fra Marthe

   Slett
 9. Så fint sagt og skrevet Marthe :-) Og ja - vi må tage os sammen - og jeg forsøger nu, at finde tilbage til mit gamle blogger jeg, hvor jeg altid var klar med en hilsen og et aftryk på, at jeg havde været indenom :-)

  Rigtig god dag til dig!

  Knus Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak, kære Mette, og i lige måde ;-) Jeg læste dit indlæg om det samme, og blev så glad, så glad over at læse det du skrev. Vi er heldigvis mange om at tænke over, det med at blive bedre til at lægge igen et spor hos hinanden, og for min egen del, at blive bedre på at besvare de søde kommentarer der bliver lagt her på min egen blog. Det er jo derfor vi elsker Instagram, de hurtige tilbagemeldinger, så hvorfor skal dét ikke også være gjældende for bloggene? ;0) Tror efteråret også vil gøre det bedre mht til blog-runder, i hvert fald for min del. Det er jo så mange skønne damer der sidder og bruger af sin tid på at lave inspirerende og gode blogindlæg, så det kan kun blive godt, tror jeg, i tiden fremover! : )

   Og skønt at du er "tilbage" med en hilsen i ny og næ, det har været savnet, og jeg troede på et tidspunkt, du var gået træt af at læse med her hos mig, men nu ved jeg jo hvorfor, og det glæder mit blogger-hjerte <3

   Hav en skøn aften videre, og vid, at jeg nyder at følge din hverdag også via IG, og tit tænker på dig i hverdagen : )

   Knus fra Marthe

   Slett
 10. Instagram må aldri få overta for blogginga. Ein uting :)
  Stå på med blogginga, det er så kjekt å kome innom her :)
  Klem, Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for koselig hilsen, Kristin! Jeg blir så glad for å høre at du liker å titte innom meg her på bloggen <3 Selv lover jeg å bli flinkere til å kommentere tilbake på hilsener, og så tror jeg at høsten og vinteren gjør sitt til at det også blir flere blogg-runder på meg i tiden fremover ;-)

   Ha en flott uke videre!

   Klem fra Marthe

   Slett
 11. Jeg synes, det er så ærgerligt at folk ikke kommentere. Jeg læser stort set alle andres indlæg via min iPad og har ingen problemer med at ligge kommentarer fra min den. Jeg forsøger selv at huske at ligge hilsner ved andre, men synes godt at jeg har kunne mærke, at mine kommentarer på mine egne indlæg er dalet på det sidste. Øv bøv for jeg bruger faktisk en del tid på at lave gode indlæg, og lysten falder altså hvis ikke man får lidt igen.
  Ja det er blot min holdning, men synes da også det er træls når folk har koder på, det hader jeg o

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Helena
   Jeg tror vist der er en felles forståelse blandt mange bloggere for tiden, at det er mange der savner feedback på deres blogindlæg, hvilket jo gør det lidt kedeligt at blogge, når nu man lægger meget af sin tid i det. Som Kaspara siger, kommentarer er som bensin til blog-motoren! Det er nok også derfor vi er mange om at elske Instagram, nemlig den hurtige feedback på det man nu vælger at dele med andre <3 Jeg tror at vi er flere om at tage den påmindelse det her er, til os. For min del handler det meget om at blive bedre på at besvare de søde kommentarer der bliver lagt her på bloggen, og så tror jeg bestemt at efteråret vil hjælpe mig til at blive bedre til at kigge forbi andres skønne og inspirerende blogs i tiden fremover. Jeg har selv ikke en IPad, og derfor er det ofte "lang vej" til at tænde for Mac`en og lade mobilos ligge, derfor er det også nemmere og hurtigere med IG. Men altså, jeg elsker jo inspirerende blogs, og må blive bedre til at kigge forbi jer andre ;-)

   Kan du have en skøn aften, søde Helena!

   Knus fra Marthe

   Slett
 12. Instagram viser bare bilder og forteller ikke så veldig mye om personen bak, så jeg synes det er veldig viktig å blogge i tillegg! Det er derfor jeg har bestemt meg å begynne en blogg også! Har linket til din blogg i min profil og håper at mange fortsetter å følge deg! :)

  SvarSlett
 13. Så gøy at du også har startet en blogg, Nicky, den gleder jeg meg til å kikke nærmere på : ) Takk for link! <3

  Jeg synes godt om både blogg og Instagram, de kan noen forskjellige ting, som jeg begge ønsker å bruke i hverdagen. Instagram er flott på den måten at det er mer sosialt, raskt og enkelt, perfekt i en ellers travel hverdag. Bloggen, som du selv sier, blir mer utdypende, og står igjen som en dagbok, hvor både andre og en selv kan gå inn å lese, bli inspirert, finne DIY`s etc. På Instagram er ting litt fortere glemt. Men gøy, altså : )

  Ønsker deg lykke til meg bloggen, og en flott uke videre!

  Klem fra Marthe

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Jeg har ikke helt fått til ennå å sette opp bloggen slik jeg vil, men det kommer vel etter hvert ;) tar gjerne imot tips av erfarne bloggere som deg ;)

   Slett
 14. Vi er nok minst to som må ta oss sammen... Instagram er veldig enkelt og "sutalaust", men det er noe ekstra med bloggen. Kjekt å følge deg både her og på Instagram. Nyt helgen uten barn (selv om de er savnet) ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sutalaust, Anne :D Det var et nytt uttrykk for meg! hihi. Jeg synes det er verdt å gjøre den ekstra innsatsen det er å blogge, vel å merke så lenge man selv føler man ønsker å dele med omverdenen, det skal være av lyst og ikke en sur plikt, det er viktig. Synes IG og bloggen kan noen forskjellige ting, som jeg i hvert fall setter pris på å bruke i hverdagen. Så ja takk, begge deler : )

   Og takk for koselig tanke mht til de barnefrie dagene vi har hatt nå, det har vært deilig å få mulighet til å være oss selv uten barn litt, sove lenge, dra ut og finne på noe sammen uten å måtte planlegge, og bare nyte roen ;-)

   Ønsker deg en flott lørdag videre, Anne!

   Klem fra Marthe

   Slett
 15. Er veldig spent på den sausen! :D

  Jeg må ta meg sammen og faktisk blogge nå om dagen. Jeg er mye flinkere til å lese andre blogger og legge igjen hilsen nå, faktisk. Det er nok en form for prokrastinering... Håper piffen kommer veldig snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres da kjempefint ut, synes jeg, at du i hvert fall er ivrig på å kikke med hos andre, og det er så koselig at du legger igjen en hilsen her hos meg, synes jeg! ♥ Det krever litt å komme i gang å blogge igjen, hvis det er lenge siden man har postet et innlegg, Anna, men jeg hepper på at du får kommet deg i gang igjen, vel å merke hvis du har lyst : )

   Ha en kjempefin lørdag!

   Klem fra Marthe

   Slett
  2. ...og nå har jeg lagt ut oppskriften jeg lovet, på i hvert fall min yndlingssaus til laksemiddagen ;-)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...