søndag 14. oktober 2012

Gjenbruksbutikker

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker gjenbruk og skattejakt. Jeg klarer liksom ikke helt å la være med å kikke etter fine skatter, og er det ikke loppis, så titter jeg gjerne innom en av byens lokale brukthandlere. Det fører med seg mange fine funn, noen av høyere verdi, andre mer av hjertebank-verdi. Stort sett handler jeg med hjertet, altså at uansett merke eller trend, så får gjerne en eller flere ting som gir meg et smil om munnen og hjertebank, bli med meg hjem. Mitt lille hjem. 

Men jeg har nemlig hverken stor plass til å oppbevare saker og ting, eller "vett" 
til å la være med å drasse nye, fine ting i hus. Hva gjør man da? ...helst ikke dette:


For noen uker siden kom jeg i snakk med sjefa for byens beste brukthandel, hvor jeg hadde vært så heldig å finne en STOR bunke med retro symønstre. Jeg ville vite prisen, hun spurte om jeg syr. Jeg svarte, at det 
gjør jeg da, på hobbybasis. Og det kom det følgende ut av:

De var nemlig på jakt etter en dame som kunne sy litt, som hadde tid innimellom til å sitte og lage fine ting 
av butikkens mange materialer (det kommer nytt inn nesten hver dag!), og siden jeg elsker alt ved denne butikken, så kunne jeg nesten ikke la muligheten gå fra meg, vel? 

Jeg takket naturligvis ja, og nå er det laget til en egen syplass for meg, midt i butikken, hvor jeg skal sitte og redesigne alt jeg selv har lyst til, og jeg kan fritt velge blant alle butikkens materialer, sengetøy, stoffrester, ruller, bånd, knapper, broderier...du kan selv tenke deg. Midt i blinken, ikke sant? Så gøy å lage noe nytt av noe gammelt, og alt går til et godt formål, nemlig rusforebyggende arbeid for barn og ungdom. 
 I tillegg til dette, så er det en fin gjeng med glade damer i alle aldre som jobber der, så en dag der, betyr mye latter og rom for kreativitet. Jeg elsker det!

Uha, jeg kan se for meg at det vil bli et farlig samarbeid, and you know why..!
 Jeg forventer ikke at noen skal synes synd på meg, akkurat.. ;-) 

...det er altså fare for at det i tiden fremover også blir innlegg om bruktfunn, hvis du ikke har noe imot det? ;-)

Ønsker deg en flott dag, håper solen skinner der du er!

KLEM fra Marthe  

16 kommentarer:

 1. Hvor fantastisk Marthe!! Tænk at være med til at gøre en forskel for andre mennesker, ved at bruge sine kreative evner, og så samtidig nyde det i fulde drag. Det lyder helt vildt skønt :-) fortsat dejlig dag til dig. Kh Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Lige precis, Mette, det er virkelig en dejlig ting at vide, at når jeg har tid indimellem, så har jeg en date med noget kreativt nede i byens gode genbrugsforretning, og samtidig kunne glæde andre :-)

   En rigtig dejlig søndag aften til dig, Mette!

   Kh Marthe

   Slett
 2. Så gøy. Akkurat sånt jeg drømmer om å kunne gjøre. Hehe, men nå kommer huset ditt til å bli fullt ;-) klem, D

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Drude. Ja, kjempegøy er det! Men, du har rett...(sukk) nå kommer nok heimen til å bli fullt av (flere) ting, ja,-litt vanskelig å unngå det, tror jeg. Må nok bli flink til å levere fra meg litt fine ting, også. Det går jo an ;-)

   Kjempefin ny uke til deg!

   Klem Marthe

   Slett
 3. Det lyder som en rigtig appelsin, der faldt i din turban der ... :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej : )
   Jeg føler mig også veldig heldig! :D Det skal blive sjovt at se, hvad det bliver til, ikke mindst fordi der er lidt hurtige projekter, der skal laves. Det skal jo sælges videre i genbrugsforretningen, til en billig penge :-)

   Ønsker dig en fin ny uge!

   Kh Marthe

   Slett
 4. Ej hvor spændende, glæder mig til flere krea genbrugs indlæg her ;0)

  Kh Jane

  SvarSlett
  Svar
  1. Kære Jane
   Ja, ikke? Det synes jeg vist også, at det bliver ;-)
   Dejligt at du kigger med!

   Dejlig uge til dig, Jane!

   Kh Marthe

   Slett
 5. Gratulerer. Det høres ut som en kjempe ide, og så gøy for deg da. Gleder meg til du legger ut bilder av dine redesign prosjekt:) ønsker deg en flott søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei M!
   Tusen takk for det,-det er også en morsom ting å bli tilbudt! : ) Gleder meg til å fortsette, og til jeg har litt å vise frem av hva som blir laget etter hvert,-litt hurtig-løsninger og "hurtig" lagede ting blir det nok, for det skal jo produseres litt med tanke på å selges til en rimelig penge i butikken der, samt for å vise litt av hva man kan lage ut av gamle ting. Jeg er veldig spent selv ;-)

   Ha en flott ny uke!

   Klem fra Marthe

   Slett
 6. Heisan Marthe
  Så gøy med arbeidsbord i bruktbutikken! Kommer sikkert til å gå på den syende Marthe en dag. Vet jo ikke helt om det er den ene eller andre butikken, men tipper det er den største av bruktbutikkene her i byen.
  Masse lykke til!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Kaspara
   Så gøy at du liker idéen! Det er mange gode idéer rundt hva som skal skje i butikken der (Slappen!) fremover, med tanke på å fronte den mot et publikum som liker litt av det vi liker : ) Nå er det ikke så veldig ofte jeg skal være der, men jeg er sikker på at vi møtes på et tidspunkt : )

   Ønsker deg en kjempefin uke, Kaspara!

   Klem fra Marthe

   Slett
 7. Så gøy da! :) Passer deg midt i blinken. Hehe.

  Ha en fin søndag!
  Klem Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lene
   Ja, ikke sant! Jeg er kjempeglad for den fine muligheten! : )
   Ser ut som du har gjort deg noen gode loppe-kupp i helgen! Deilig!

   Ha en kjempefin uke!

   Klem fra Marthe

   Slett
 8. Hej Betina
  Tak for at du deler min glæde! : ) Det er virkelig en sjov og spændende ting, og det at jeg deler det på min blog, tager jo ikke ligefrem forvæntningerne bort fra hvad jeg skal få lavet.. Jeg må vist hellere kigge forbi din blog for at hænte noget inspiration i ny og næ :-) Godt du er der!!

  Dejlig uge til dig!

  Knus Marthe

  SvarSlett
 9. for en fantastisk mulighet!!
  høres kjempegøy ut :) grattis!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...