I anledning Mannens bursdag i dag, så har jeg bakt en deilig gulrotkake, alt på 1-2-3 ; ) Neida, selve kaken ble bakt klar i går kveld, men selve pyntingen ble gjort unna på 1-2-3 til morgenen i dag. Glasuren tar jo bare 1 minutt å lage, og pyntingen går som en lek. Jeg elsker gulrotkake, og den beste oppskriften jeg til nå har opplevd, følger her:
...Oooops! :)
"DEN BESTE GULROTKAKEN"
INGREDIENSER:
4 egg
3 dl sukker / evnt. 2 dl sukker + 2 ss honning
3 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss kanel (god spiseske)
1 ts salt
Frøene fra en vaniljestang
5 ss olje eller smeltet smør (jeg bruker smør)
5 dl revet gulrot (rives på den smaleste riflede flaten) Evnt. litt revet appelsinskall.
GLASUR:
300 g smøreost (Philadelphia, Økonomipakning)
1 ts vaniljesukker / frøene fra 1 vaniljestang (jeg bruker vaniljestang)
3 ss smeltet smør
200-250 g melis (Jeg bruker 200 gram melis, da jeg ikke liker glasuren for søt..)
FREMGANGSMÅTE:
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha
i mel, kanel og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin).
Ha i smør eller olje, revne gulrøtter (+ evnt. revet appelsinskall). Rør det godt inn.
Smør en rund kakeform. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55
minutter. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over
om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen.
Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhåndkle over. La kaka avkjøle seg helt før du
begynner med glasuren.
GLASUR:
Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt.
Del kaka i to (på langs! Dette er ikke nødvendig, du kan beholde kaken som den er, og smøre et tykt lag glasur på toppen ;) Smør på et lag med glasuren på bunnen. Ha på lokket
og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot, eller annen fin pynt :)
Ganske enkelt, og fantastisk godt! God fornøyelse! : )
Sommersmil fra Marthe
Heisan Marthe
SvarSlettDen kaken kjenner jeg jo igjen, og den er veldig god!
Oppskriften på ostehorn eller jarlsberghorn finner du på mitt innlegg 10.mars 2012. Jeg har dessverre ikke fått lagt den innunder "Fristende oppskrifter"-etiketten enda.Kan anbefales!
Fin uke til deg!
Klem fra kaspara
Hei Kaspara!
SlettTakk for kake-kompliment :) Denne gangen ble kaken litt luftigere og bedre, da jeg sørget for å bruke litt mer sukker, enn i den du har smakt.. ;) Så, til de som måtte være interessert, så er det lurt å følge oppskriften ovenfor (altså ikke eksprimentere for mye, slik jeg har prøvd meg frem), da blir kaken super god :)
Jeg skal gå inn på innlegget ditt fra 10. mars, og prøve meg på noen ostehorn i kveld, etter at barna er lagt :) Gleder meg! De må jo være fine å sende med i matpakka, også! :)
Klem fra Marthe
Tror kanskje det blir gulrotkake på denne regnfulle søndagen!
SvarSlettFristende oppskrift er iallefall notert :)
Ønsker deg en fin søndag! :)
Hei Signe Helene!
SlettKoselig du kikker innom meg! Er spent på å høre om du får prøvd ut oppskriften, så skriv gjerne noen ord, hvis du velger å prøve den ut :)
Ønsker deg en fin søndag videre!
Klem Marthe