søndag 15. september 2013

Nye tapet-syslerier

Jeg blir bare mer og mer glad i å sysle med prosjekter som innebærer vakre vintage tapeter. Jeg vet jeg bare er i start-fasen når det gjelder dette, for bare fantasien setter grenser for hva dette kan brukes til. Jippi! :D


I det siste har jeg laget ytterligere et par fine esker, etter Anne-Sofie//Fingernem`s fine DIY. Den ene esken er en bestilling, hvor mottakeren ønsket seg noe sukkersøtt. Og hva er vel mer sukkersøtt enn små sommerfugler, pastellfarger, og bittesmå blomster? ;-) 

 
 Den har fått lukning av lærsnor og gyllen treperle, for å bryte litt med sukker-følelsen. Fungerer kjempefint. Selve perlen er festet med kobbertråd.

 ♥  ♥  ♥

 Den andre esken jeg laget skulle vise seg å bli litt av en utfordring, litt mere enn jeg hadde håpet på da jeg satte i gang.
 

Det er visst pg.a det store mønsteret, som ikke er likt over det hele, og jeg brukte mye tid på å mønstertilpasse dette. Ikke nok med at tapeten var stor i mønster-repetisjonen, jeg måtte i tillegg bruke 2 forskjellige stykker tapet (om du forstår hva jeg mener) bare på hver av sidene, for å få det hele til å passe! Tapeten er jo bare er så bred som den er, og så må man skjøte der det ikke er mere tapet, det sier seg jo selv. Disse små endestykkene er laget av til sammen 4 forskjellige små stykker, som jeg måtte ta fra 4 forskjellige steder av tapetet, for å bli som ønsket. Dette gjør jeg nok ikke igjen med det første ;-) 

 ...dette er mengden spill-tapet (svinn) som gikk med, hele 89 cm. Syntes dette var mye! Heldigvis kan jeg bruke de små restene til andre tapet-prosjekter ♥

 Den har fått lukning av kobbertråd og en gyllen treperle. Fint ikke sant? 

Janteloven, den får vi tenke på en annen gang, jeg ble i hvert fall godt fornøyd med disse ;-)

Håper du har hatt en god weekend, og ønsker deg en god ny kommende uke!


 

 

22 kommentarer:

 1. Wow - virkelig lækre æsker Marthe! Især den gule er super flot - i sær fordi du har gjort dig så umage med mønsteret. Men jo - det er vældig meget spild, men jeg håber, at du får noget godt ud af resterne :-)

  Knus Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Puha, ja det blev en del mere arbejde end jeg havde regnet med, fik så lyst til blot at klistre et stykke op på hver af siderne, men pointet med at forsøge med netop dette tapetet, var jo også at forsøge noget nyt med mønstre.. ;-) Så blev jeg jo nødt til at holde det ud ;-) Skønt med positiv tilbagemelding på projektet, da! Tusinde tak, kære Mette ♥

   God ny uge til dig!

   Knus knus

   Slett
 2. Det har du da vist ret godt tjek på, at beklæde æsker :-) Jeg har endnu ikke fundet æsker som egner sig til projektet, men jeg skal da vist også have fundet endnu mere tapet, hvis der går så meget "spild til".

  Håber ligesom Mette at du kan finde noget fint at bruge resterne til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvor er det sødt af dig, kære Helene ♥ Nu går det med de fleste æsker der lukker i den ene side. Du skal blot huske at kutte "flapperne" af låget, hvis den har sådan nogle. Og nej, heldigvis, så går det altså ikke så meget spild-tapet til de fleste andre tapeter, især ikke dem der er små-mønstrede. Så i gang at lave fine tapet-æsker! Hep, hep :0)

   At bruge de fine tapet-rester bliver nok ikke noget stort problem, jeg skal jo snart i gang at lave julekort, og der kan jeg i hvert fald helt sikkert få brug for dem : )

   Kan du have en rigtig god ny uge, Helene!

   Stort kram

   Slett
 3. Svar
  1. Så deilig å høre at du synes det, B! : ) Takk, takk ♥

   God ny uke!

   Klem Marthe

   Slett
 4. Så lekre. Du er god. Høres skikkelig vrien ut den ene. Stilig lukking. D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, Drude : ) Det er så koselig med positivt tilbake ♥ Ja, den ene esken bød på en utfordring, kan man vel godt si ;-) Hadde lyst til å droppe den halvveis i prosjektet, men det ville være litt synd, når jeg var så godt i gang.

   Ha en fin ny uke!

   Klem Marthe

   Slett
 5. Smukke tapeter, smukke æsker og smukke billeder:-)

  Kh
  Anna

  SvarSlett
  Svar
  1. Skønt med sådan en fin tilbagemelding, Anna, tusinde tak ♥ ♥ ♥

   Kan du have en rigtig god kommende uge!

   Knus knus

   Slett
 6. Fine øskjer du har laga:) Og fin samling med tapetar du har der:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, takk, snille Sonja : ) Liker godt å sysle med litt tapet, nå som jeg ikke får sydd så mye ;-) Tapet-samlingen vokser sakte med sikkert, det er virkelig kjekt å ha litt å velge i, når det er så mange fine ting man kan lage av disse ♥

   Fin ny uke til deg!

   Klem Marthe

   Slett
 7. Hvor er de bare blevet fine Marthe, så flotte.
  Du ønskes også en rigtig god uge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusinde tak for det, Helena : )
   Og rigtig god uge til dig også!

   Knus fra Marthe

   Slett
 8. hold da op kære Marthe, sikke smukke æsker du fremstiller.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, hvor er du sød, kære Lene : ) Tak, tak. Nu hvor jeg ikke har syet i laaaang tid, er det sjovt at bruge tiden til at lave ting af andre materialer : )

   Kan du have en rigtig god uge videre!

   Stort knus

   Slett
 9. Hvor er dine æsker fine! Du er bare så dygtig.
  KH Ann-Katrine

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusinde tak, det gør mig så glad at høre, Ann-Katrine : )
   Jeg kan kun sige i lige måde : )

   Rigtig god uge videre til dig!

   Knus fra Marthe

   Slett
 10. Så flink du er til å få det fint og jevnt. Flotte esker som kan brukes til masse greit :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Elisabeth! Beklager sent svar på den koselige hilsenen din! Tusen takk for fine ord, det gjør meg så glad å høre! Ja, disse eskene kan brukes til å skjule mye ting og tang, samtidig som de pynter fint opp : )

   Ønsker deg en flott dag!

   Klem fra Marthe

   Slett
 11. Nydelige esker! Men det jeg egentlig er innom her for å si er tusen takk for den nydelige stoffpakken du har sendt meg!! Det var jo alt for mye!! Utrolig snilt :-) Jeg gleder meg til å bruke de fine skattene i nye syprosjekter! TAKK!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Grønn <3 Tusen takk for den koselige tilbakemeldingen din! Så deilig å høre at du ble glad for stoffene jeg sendte deg som takk for kjolemønsteret du sendte til meg : )

   Ønsker deg en super dag!

   Klem fra Marthe

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...